Neked is fáj a rozsdás szög?

Két székely ember iszik a kocsmában. Asztal alatt, az öreg padlón fekszik az egyik kutyája, nyögdécsel. Kérdi az egyik a másiktól: Koma, hallod-e, oszt mé’ nyög má ekkorákat ez az állat? – Mer’ fáj neki, ott egy rozsdás szög, az szúrja. Oszt mé’ nem megy odébb? – Mer’ még nem fáj neki eléggé…

 

Éreztél már olyasmit, hogy teszed a dolgod, látszólag minden oké, nem unatkozol sohasem, sőt mások azt jelzik vissza, hogy veled minden rendben. Közben meg belül háborogsz, mert azt látod, azt tapasztalod, hogy a másik ezt is megcsinálta, azt is, halad, szerepel, nyomja magát vagy mások nyomják, de porondon van, látványosan él.

Ha egy valamit irigyelek általában, az a lelkesedés. Nagyon rossz, amikor nincs. Én nem is akarnék lelkesedés nélkül élni, tudom ezek most nagy szavak, de azt tényleg úgy képzelem, mint a fabatkát sem érek élet… És minél inkább akarok valamit kitalálni, megújulni, valami igazán különleges, de egyszerű, közérthető szlogent találni például, annál inkább nem megy. Leáll az agy.

Igen, tudom a módszereket, ilyenkor rendezem át a lakást, ablakot pucolok és másokkal beszélek, de ez egy idő után már inkább menekvés, jobb esetben terelés. Azt hiszem, hogy csinálok valami fontosat, de ez nem a lényeg, ez illúzió. Nem azt csinálom, amit a legjobban tudok, hanem azt, amit azért meg kell csinálni, de bárki más is elvégezhetné helyettem… Még inkább távolodom attól a bizonyos ponttól, amelyik pedig éget már…

Neked is fáj egy bizonyos kérdés?

Oké, idő kell, hagyni kell, megoldódik, mondják. Nem! Nem oldódik meg, amíg meg nem oldod. Te! Mert más soha nem fogja azt és úgy érezni, ahogy Te. Te ismered magadat a legjobban, és ha egészséges vagy, igazából Te szereted magadat a legjobban. Legföljebb nem jól. De ez más tészta.

Szóval elbújás és megalkuvás helyett, szerintem inkább foglalkozzunk a kérdéssel. Csináljuk!

Identity-s barátnőm mondta egy rossz napomon, hogy ne hagyjam magam a negatív spirálba, mert lehúz. Ha van negatív, akkor kell lennie pozitív spirálnak is, ami fölfelé húz, egyre jobb dolgok követik egymást. Mert, ha el kezded, azt tutti változni fog, Te pedig megnyugszol az érzéstől is, hogy teszel már végre magadért. Változtass azzal, hogy gondolkodsz azon a bizonyos dolgon, tudod, ha valamit locsolsz, el kezd nőni. És ezt akarjuk, nem?

A változás belülről kell kipattanjon, hiába minden külső, az csak lepereg, rosszabb esetben még öl is. Hallgass és figyeld az érzést, hogy mi és mennyire húz le? Ha a Facebook ricsajba beleveszel, ráadásul az idődet is csak viszi, alig egy-két hasznos mondat miatt, akkor igenis fegyelmezd magad, hogy a napodnak csak bizonyos óráiban nézel rá.

Mi és mennyire tölt? Pl. a cselekvés, ha a magad dolgával tudsz foglalkozni, ha megteremted az én-idődet, ha képzed magad (és most mindegy, hogy szakkönyvet olvasol, coachoz fordulsz, tréningre fizetsz be), az mind újra tölt és az önbecsülésedet is emeli. Hát ezekre kell akkor a több időt, pénzt és energiát fordítani, igen tudatosan változtatni. Mert az nem megy, hogy ugyanazt csinálom, amit tegnap. Mert akkor ugyanazokat fogom érezni.

Ha újra vágysz, új dolgokat kell csinálj! Változást akarsz, Neked kell valamit, akármilyen picit is, de változtatni a napi rutinodban. Itt kezdődik.

Ha pedig nem vagy nagyon a helyeden, ha tényleg fáj, akkor elsősorban keresd az erősségedet, miben vagy a legjobb? Mert azzal kell-ene foglalkozz, amihez a legjobban értesz, amiben a legügyesebb vagy. Mert ez fog majd belső megelégedettséggel is eltölteni, és nem a kívülről jött vélemények, bár hasznos és kell az is, de nem az igazi!

Ha tudod egyedül, oké. Ha pedig kis segítség kellene, hát itt a Nőtudat. Nem érdemes elpocsékolni egy napodat sem azzal, hogy olyat csinálj, amiben nem vagy csúcson, amit csak épp ímmel-ámmal. Többet érsz Te ennél! Hajrá Lányok, erősségeinkre fel, mert ez tud kihúzni, ez a jó megoldás!

Azt csináld, amiben JÓ vagy!

Változtass, szívvel – Nőtudattal!

Jakab Gyöngyi

az öntudatos nők kurázsi mamája

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!