Vírustól megszabadulni nemcsak fokhagymával és hűtőfürdővel!

Nekem mi segített, amikor minden porcikám zsibogott a fájdalomtól és hol a hideg rázott, hol a verejték? Ha Te is voltál már ehhez hasonló állapotban, akkor tudod miről beszélek, amikor azt hiszed, hogy itt a vég. S hogy mivel tudtam mégis egy kis fényt varázsolni magamnak? Hát a jó Martin Seligmann (a pozitív pszichológia egyik legnagyobb élő alakja) gyakorlatával, a „jó volt az, hogy…” vagy más néven „három áldás” –sal.
Menet közben ugyan átváltoztattam a címet, „3 jó dolog” – ami ma Veled történt”-re, de az sem teljesít kevésbé, ha azt idézed föl, amiért hálás leszel…

Túl sokat gondolkodunk arról, ami elromlik, és túl keveset arról, ami jól megy az életünkben, vagy aminek örülhetnénk… Természetesen van értelme annak, ha elemezzük a rossz történéseket, hogy legközelebb tudjunk változtatni, de érdemes gyakorolni a jó történésekre gondolást is. Ez a tudatos tanulás, változtatni a berögzött, jól megszokott dolgokon.

Először is magamon teszteltem, majd a páromon, barátaimon. Néhány kedves ügyfelemnek még szép füzetecskét is ajándékoztam, hogy az esti jó dolgaikat abba írják. Később a főiskolán is pozitív változásokat hozott a hallgatóim körében, többször hallottam, ami a tanári fülnek a legkedvesebb – „megváltoztatta az életemet”- kifejezést a kurzusommal kapcsolatban. Ez egyike volt sok hasonló gyakorlatnak.

Szóval, ha rossz passzba kerülnél akkor is előkaphatod, de esténként mindenképp ajánlott a rászokása: addig ne aludj el, míg nem idézed fel az aznapi történések közül a 3 legjobbat. Olyan nincs, hogy nem történt veled jó. Önbecsülésedet növeli, ha csak észreveszel egy szép rügyező ágat, egy jó telefont kapsz vagy kitalálod, hogy hétvégén mibe menj… bármi, ami aznap jó volt.
Meg is beszélheted a szeretteiddel, s közben a figyelmedet és idődet ajándékozod neki.

Az én tegnapim:
1.Lilit megdicsérték a matek órán, tudja a pennyket, és hamarosan felsőbb csoportba teszik – mondta a lányom, telefonba.
2. Kisebbik lányom az unokám fotójával ébresztett, és fölfedeztem a magas homlokát, ami teljesen olyan, mint az anyjáé.
3. A munkaadóm felugrott egy adag indiai édességgel (hátha lázra jó lesz…), de Tőle nagy kedvesség ez!
4. Párom zöldség levest főzött nekem.
5. Egy számomra nagyon kedves emailt kaptam, amire egyáltalán nem számítottam.
6. Végre visszajöttek a gondolataim!
7. Fejben blogoltam és leveleket írtam. (mert fölülni még nem tudtam…)
8. Estére már meg ki tudtam nyitni a gépet, és gyorsan megcsináltam az napi posztot a Nőtudatra.
9. Sikerült megfürdeni, húú de jó volt!
10. Nemcsak 3, hanem 10 lett a „jó dolog”, és ezzel aludtam el, hogy ma ezt megírom. 😉
Mert egészségesnek lenni az egyik legjobb dolog a világon!

Próbáld ki, hátha Neked is beválik! Ha tetszik az ötlet, oszd meg!

Szeretettel a Te változó személyiségedért!

J. Gyöngyi
sikeres újrakezdés coach

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!