„Az esélytelenek nyugalma nem kíván szánalmat. Nincs benne semmi sajnálni való. Nem jelent panaszkodást.
Arra igazán nincs miért panaszkodni, ha az ember végre jól érzi a bőrében magát.”-
írja Naja.name blogger.

Ha Veled is fordult már elő, hogy lekésted a határidőt, vagy csak nem mertél jelentkezni valahova, valami miatt, akkor olvass tovább, mert megmutatom, hogy mit érdemes csinálnod és mit tudsz nyerni az ügyből.

Személyiségfejlesztés 1.: sikeresen, másképp…

Előfordul, hogy valamit nem teszünk meg, amit pedig még megtehetnénk… És mi történik utána? Sajnálkozunk, emlegetjük, hogy mégis jó lett volna, de már persze, mindegy… Frusztrálódhatunk még egy darabig, de érezhetünk csalódottságot is, a csudába, ezt is lekéstem,  hát igen, én egy lúzer vagyok.

Na, ezt ne!  

Ha ellenkezőleg cselekszel, vagyis akkor is lépsz, amikor úgy látszik már semmi esélyed, még mindig történhet jó dolog. És miért is ne éppen Veled? - a sikeres emberek másképp lépnek, tudtad? 😉

(Mert, ha nem lépsz, akkor esélyt sem adsz magadnak…)

Ha „harcolsz”, a körmöd szakadtáig, azzal magadat erősíted,  legalábbis a fent említett, negatív érzésektől véded meg magad.  A szakma ezt önvédelmi mechanizmusnak hívja, de ennél sokkal többet is nyerhetsz vele. Egyszerűen sikerre viheted még az ügyet.  

Mutatom, nekem hogyan sikerült és mire volt ez jó?

Megtörtént eset, profitálj belőle!

Konklúzió előre: ne félj, ne aggódj, ha bármiről azt hiszed, hogy lekésted, még egy esély mindenkinek jár!

Csak próbáld meg! Ha nem sikerül, ugyanott vagy, ha sikerül, megnyerted!

Néhány évvel ezelőtt, amikor már leadtam a diplomamunkámat a nyomdába, akkor jutott a tudomásomra, hogy nem csatoltam a nagy szakmai gyakorlatról írt konklúziót. Pedig megírtam időben, de valahogy elkerülte a figyelmemet (abban az állapotban mondjuk nem csoda, ha tudod, miről beszélek…), s fogalmam sem volt, hol találom. Persze legyinthettem volna erre, hogy késő bánat… meg jó lesz nekem így is, végre, hogy túl vagyok rajta….

Jajj dehogy! Amikor annyit dolgoztam vele, annyi időmet belefeccöltem, csak nem hagyom, hogy fogást találjanak rajta… Naná, hogy előkerítettem, még fotókat is hozzá, s másnap rohantam be vele újra a nyomdába. És sikerült beletenni. Azóta is az egyik büszkeségem, kár lett volna, megalkudni…

Azt nem írom le, hogy néztek rám a nyomdában, és hogyan könyörögtem ki a rövid határidőre mégis…  Ja és az előző éjszaka, egy kisangyal megszállottságával kutattam fel a dokumentumot…  A lényeg sikeresen végződött!

Te is tudatosíthatod magadban, hogy igenis, lehet a határokat feszegetni, ha úgy kívánja meg a saját érdeked. Az „ezt is megcsináltam” érzése pedig sok mindent visz, legfőképpen pedig egy jó nagy adag önbecsülés dózis – neked, amit bármikor elővehetsz…

Mert az önbecsülésedet is táplálni kell, nem elég egyszer megszerezni és aztán az kitart, újra és újra meg kell tenned valamit érte, ki kell pipálnod valami feladatot, de a legjobb, ha sikerre viszed az ügyed.

Why not? Miért ne? –mondja az angol.

 

Szeresd magad, lépj, és az Isten is megsegít! Mert sikeresnek lenni, vonzó, még önmagadnak is!

Szeretettel a személyes sikeredért:

Jakab Gyöngyi

 

nőismereti tréner, TEHETSÉG  coach

A sikeres nők játéka a Lélekerő Kártya

A Nőtudat Lélekerő Kártya a sikeres nők kedvenc játéka. Ismerkedj meg a pozitív állítások önfejlesztő hatásával, ami a 21. századi sikeres nők kelléktárának elmaradhatatlan eszköze.

Kattints a Tovább gombra, hogy megnézd, melyek a mi kedvenc kártyalapjaink!

 

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!