Csináltál már meg Te is „csakazértis” dolgokat? Mert bár minden összejátszott már ellened, Te makacsul kitartottál…
Vagy csak egyszerűen megcsináltad a magad sikeréért, s nem másokért…
Érdemes sokszor a megérzéseinkre hallgatni, s nem hagyni a „bíráink” romboló hatását (itt a bírák- a fejünkben levő kisördögök…).

Amikor úgy tűnik, hogy nem sikerül semmi.

A Feldmár-féle „Nők iskolájának” a pályázatára már régóta fentem a fogam. A beküldési határidő estéjén még a biztonság kedvéért felolvastam a legutolsó verziót a lányaimnak és a Páromnak, akik így véleményezték: ilyeneket bármelyik pszichó könyvben lehet olvasni. Anya, ez nem te vagy, gyengusz...
Csalódott voltam, szinte égtem a szégyentől, hogy ennyit dolgoztam hiába… De izzott még egy parányi szikra, van még néhány óra, bármi lehet…

Hogyan sikerült mégis?

Ez a „bármi lehet”, sokszor kihúzott már. Jesszus, jó későre értünk haza, éjfélkor lejárt a határidő, esélyem nincs újat írni. Ezzel meg minek égessem magam? – húztam magam még mélyebbre…
De ha már ennyit okosodtam ebből a témából, ha ennyi időt feccoltam bele, hagyjam ennyiben? Következő pillanatban már ültem a gép előtt, semmi nem érdekelt, csak az, hogy én képes vagyok erre, s kifolyt belőlem az éjszaka leple alatt, amit gondoltam a témáról, egy szuszra. Csak úgy Gyöngyisen, semmi cicó.
Annak tudatában, hogy lekéstem a határidőt, gondoltam, a vonal túl oldalán is emberek vannak (esendőek talán…). Már a portásnak rákezdtem a mondókámra persze, olyan izgatott voltam, hogy nem lehetne-e, blabla. Aztán kapcsolt valakit, aki azt mondta, hogy hozzam be személyesen, ha beérek vele délig, még elfogadják. Eddig sikeres…
Telefon az akkori munkahelyemre, igazgatónőnek mese az egészről, kolléganő megkérve, hogy a kis Fogyatékosaim előtt mentsen ki, ebéd után bent vagyok, leváltom.
Hogy illetékes kézbe kerüljön a pályázatom, még le kellett küzdenem a majdnem hétfejűt. Az történt ugyanis, hogy a szerkesztőség a 8.-on volt. Nem volt más választás, nem kockáztathatok tovább, idő van, sarokba az akkori félelmetes lift-fóbiát és hajrá!

Sikerrel végződött...

A siker csúcsa volt ez a próbálkozás is. Megnyertem az egyetlen ösztöndíjas pályázatot, mehettem a Nők Iskolájába, amit tiszta szívből akartam!
Feldmár András maga írt Vancouverből e-mailt, gratulált és valami ilyesmiket mondott… hogy sok és bátor nő van Magyarországon, akik írtak pályázatot. Az enyém azért bűvölte el (emlékszem pontosan ezt a szót használta), mert mint a női írók általában, strukturálatlanul, de ösztönösen és vonzóan őszintén írtam az életemről.
Ezt még soha nem írtam le másutt, úgyhogy érzed magad a bizalmasomnak… 😉

Szerintem, érdemes be- és felvállalni saját életünket! 😉 Lehet ez épp a sikerünk kulcsa.

Az MTV 1 : „Kultúrház” is készített akkor interjút velem, ahol olyan boldog voltam, hogy madarat lehetett volna fogatni velem, a saját párom nem ismert rám.. 😉 http://www.notudat.hu/media-tar

Konklúzió: ha akkor betartom „JÓkislány módjára” a határidőt, és engedek a kisördögeim hangjának, hogy „nem illik, ne má’” , akkor ma ezzel, az ÉLTEMET MEGHATÁROZÓ ÉLMÉNNYEL ÉS ISKOLÁVAL, kevesebb volnék.
És az is biztos, hogy ma ezt a tanítást sem adhattam volna át neked! 😉
Nekem ez a siker. Neked volt hasonló lekéséses storyd, ami sikerrel végződött? Ha igen, akkor a  hozzászólásokban leírhatod, örülnénk neki.

 

Lépd meg Te is, szívvel – Nőtudattal!
Jakab Gyöngyi
nőismereti tréner, TEHETSÉG coach

 

Feldmár András, Büki Dorottya és Bernát Orsolya szerkesztésében jelent meg az Igazi vagy? c. novelláskötetet, ami a Nők Iskolájának az egyik eredménye. Ebben a kötetben jelent meg az Üvegcipő, mint saját szerzemény.

Elolvasod az Üvegcipőt? Csak néhány perc, kattints a Tovább gombra.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!