Reggel, munkába indulás előtt, belém nyilallt, hogy nem várom a mai napot. Nem volt gyomorszorítás, vagy hányinger, de letört voltam. Nem szeretem ezt az érzést, viszont szeretem magam annyira, hogy ezt minél előbb meg akartam szüntetni. Vissza a kályhához, mit is nem akarok? Mitől ódzkodom? Ha máshova kéne mennem, akkor hogy festene a napom?

Hát itt van a kutya elásva, de ez még fél megoldás sem… Ha Veled is történt már hasonló, és szeretnéd tisztázni a SAJÁT ÉRTÉKRENDEDET, akkor olvass tovább!

Nálam a következő lépés, hogy mindenféle kérdéseket teszek föl magamnak, ez csupán néhány pillanat agyban, a gyümölcsös – cerbonám közben.

Eljutottam oda, hogy nem szeretem mímelni a dolgot, bivaly természetemnek mindig is az inspirált, ha van meló, ha nem csak az időt kell mulatni. Ettől konkrétan rosszul vagyok. Ugyanis nekem sokkal drágább az időm, mint hogy akár két órát is csak úgy odadobjak értelmetlenül.
Az más kérdés, hogy hogy viszel értelmet a mások által elvárt munkába, ha látszólag neked totál értelmetlennek is tűnik. Nekem az első számú lényeg, hogy legalább jól érezzem magam közben. Vagy lehet, hogy túlságosan is fárasztó a munka, de értelmes, hasznos, stb-stb.
Miről is folyik itt a szó? Nagy csattanással ütköznek bennem az értékeim. A már jól kialakult ÉRTÉKRENDEM-be most belegázolt az értelmetlen munka, a haszontalan időtöltés, az idő húzása. Vagyis ezek a dolgok NINCSENEK AZ ÉN ÉRTÉKRENDEMBEN. Ergo: feszkó van, s én addig nem tudom jól érezni magam. A jó öreg egyensúlyomhoz szükséges, hogy az életem (életvitelem, lásd munka) és az értékrendem összhangban legyenek egymással.
NEM azt kell tehát eldöntenem, hogy melyik érték a jó, és melyik a hamis, hanem hogy melyek a SAJÁT ÉRTÉKEIM. Az alapvető beállítottságok is értéknek számítanak, sőt hogy milyen az érzelmi töltöttségük és az irányuk, az is nagyon fontos. Tehát,  Nézd át, hogy ezekkel az értékekkel, Te hogy állsz? Melyeket birtoklod már?

Kivé szeretnél válni? – a Megalkotott Énem.
1.    Felelősnek érzem magam az egészségemért és a sorsomért.
2.    Tudatos teremtő vagyok.
3.    Hiteles és őszinte vagyok.
4.    Hallgatok a megérzéseimre és az eszemre egyaránt.
5.    Meg van bennem a MI tudat, de egyedül is önálló vagyok.
6.    Szeretem önmagam és szeretek másokat is.
7.    Életvidám, rokonszenves és spontán vagyok.
8.    Kreatív, ötletelő és újító vagyok.
9.    Magabiztos, humoros és optimista vagyok.
10.   Természetes önmagam vagyok.
11.    Lelkes és inspiráló vagyok.
12.    Figyelmes és törődő vagyok másokkal.
13.    Céltudatos, bátor és önkifejező vagyok.
14.    Nyitott és rugalmas, tanulékony vagyok.
15.    Kitartó és kitűnő teherbírású vagyok.
16.    Megértő és figyelmes vagyok.
17.    Képes vagyok élvezni az életet.
18.    Szorgalmas és vállalkozó kedvű vagyok.
19.    Nem dédelgetem a haragot magamban.
20.    Színes és boldog életet élek.
21.    Képes vagyok újra kezdeni.
22.    Szabad vagyok és döntésképes.
23.    A szabályokat magam szeretem fölállítani.
24.    Alkalmazkodó vagyok, de célratörő.
25.    Hálás vagyok.

Nem várom el, hogy tökéletesen egyetérts, de inspirállak téged, hogy Te is gondold át és állítsd fel (írd le!) a saját listádat az értékeidről.
Ha nem mondatokat írsz, hanem csak önálló szavakat egymás alá, akár 50 is összejöhet. A sokból válaszd  ki a 12 legfontosabbat, s ezeket írd föl külön-külön kis cédulákra.  Majd rendezd őket úgy, hogy hierarchia legyen közöttük. Vagy egymás alá/fölé, (legfölül a legfontosabbak…) vagy csillag alakba, hogy a leges legfontosabb középre kerüljön.
Játszogass el egy kicsit velük, mert a végleges kép ad hiteles nézetet magadról!
Figyeld meg, tapasztalsz-e valami meglepőt? Ha változtatni akarsz, akkor itt a kulcs, az elinduláshoz!

A következő  blog bejegyzésben még a célépítés előtt, megnézzük, hogy neked mi a fontos a másikban, vagyis mit vársz el tőle. Ez pl. nagyon fontos momentum a Párválasztásnál! Addig tudatosítsd a saját Értékrendedet, Önismereted megbízható alapját.

Szeretettel a jobbá válásunkért!
J. Gyöngyi

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!