Nem is hinnéd, hogy HOL kezdődnek a dolgok! Egy bűvös szó, mely fedi, hogy:

  •  mit mennyire tartasz érdemesnek?
  •  mi az első nálad?
  • mi alapján hozol döntéseket,?
  • mit miért csinálsz,  viselsz, nevelsz vagy éppen választasz?

Borítsd ki a kincses ládádat, és tedd sorba, sor-rendbe a meglévő értékeidet!

Itt a nőtudaton nemcsak azt kapod, hogy foglalkozz önmagaddal, tedd rendbe a dolgaidat. A hogyanok,  a rávezető kérdések, segítenek  a szelektálásban. Ezekre viszont, csak Te tudsz válaszolni – más ezt nem végzi el helyetted. Illetve, ha meg is válaszoltatnád másokkal, az nem a Te gondolatod, nem a Te véleményed önmagadról.

–    Hogyan öltözöl? Van-e olyan stílus, amit (akit) képviselsz? Ha bemész egy ruhaboltba, tudod-e, hogy Neked mi áll jól, mi az előnyös, melyik szín illik hozzád? Vagy ötletszerűen vásárolsz, ami éppen le van értékelve, vagy amit máson megláttál? (ezek általában otthon szoktak kiderülni… a  másik olyan jól nézett ki benne, neked mégsem jön be…)

–    Hogyan dolgozol? Ha nem látnak, akkor is lelkiismeretesen végzed a munkát, vagy akkor inkább lazítasz? Megtervezed a lépéseket, vagy belevágsz és csinálod? Gyorsan – gyorsan, komótosan vagy szisztematikusan?

–    Mivel közlekedsz? Autóval (sajáttal vagy másét használod?), tömeg közlekedsz vagy amikor csak lehet a gyaloglást választod? Másokkal vagy inkább egyedül?

–    Milyen partnert választottál (választanál)? Jól nézzen ki, vagy tudjál vele beszélgetni, figyelmes legyen vagy sokat keressen? Persze ezek nem zárják ki egymást, viszont a tudatos választásnál, (nálunk újrakezdőként, már talán nem a rózsaszín szemüveg a meghatározó) figyeld csak meg, azért van egy rangsor. Valószínűnek tartom, hogy anno Te is fölállítottál valamiféle mércét, hogy mi a fontos neked, mi legyen meg abban a pasiban…

–    Hogyan neveled a gyerekeidet, mi alapján? A szeretet szól belőled nyilván, de mivel nem tanítják a szülőséget, ezért valakiről másolunk, többnyire a saját szüleinktől. Vagy ha neked a nagymamád volt a meghatározó, vagy a sógornőd járt elől jó példával, akár azt is lemintázhatod. Vedd észre, hogy kire hasonlítasz, hogy bánsz a gyermekeddel?

–    Kik a barátaid? Ez is Téged minősít. Miről szoktatok beszélgetni, milyen rendszerességgel? Segítitek-e egymást, vagy csak panaszkodás? Kapsz meghallgatást, akár segítséget, vagy csak felületes a kapcsolat? Te jó barátnak tartod-e magad?

–    Mennyit keresel? Mit dolgozol, szereted-e csinálni, vagy csak kényszerűségből végzed? Ha nem vagy elégedett, mi áll az utadban, hogy változtass?

Mit tanultál, milyen megoldásokat láttál, kit utánzol az életviteleddel?

Ezernyi kérdésre adott válaszban rejlik a saját ÉRTÉKRENDED. Vagyis, hogy mi a fontos számodra, legyen az bármelyik területe is az életednek…

Az önismereted alapköve, hogy tudj meg magadról, olyan dolgokat is, amiket akár csak magadnak vallasz be. Ha idáig eljutsz, akkor tudsz változtatni. Az újra kezdés első lépése, hogy szembe nézz önmagaddal. Fölismerés nélkül nincs változtatás, nincs fejlődés.

Kívánok Neked egy eredményes délutánt Önmagaddal, s azt az elégedettség érzést, hogy tettél ma is Önmagadért! Akár csak ha egyetlen kérdésen is meg akadsz, már megérte, mert ott van a tennivalód.
Tudod, hogy minden viselkedésed cselekvésed először a fejedben születik, aztán hozzácsatolódik egy érzés (hogyan érzed magad tőle…ez is meghatározó) és mit választasz? milyen beállítottság vagy?

Képletesen: Gondolat – Érzés – Cselekvés…

Szeretettel, hogy jobban legyél Önmagaddal:
J. Gyöngyi

Válts Szívvel + Lélektannal!

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!