Rólam

önismereti trénerJakab Gyöngyi (Mamatell) nőismereti tréner, sikeres újrakezdő, Power coach, önismereti, főiskolai (saját önismereti tematikáját író) óra adó.

A Drága Mérges társa (Üvegcipő), három “Virágszál” édesanyja, és  Mamahotel a négy unokának. A többit meg képzeld hozzá…

“Hogy megtaláld Te is az Életfeladatodat!”

Az önmenedzselésedben tudlak motiválni, ha döntöttél, hogy változtatsz. Kis lépésekkel vagy ugrással, felmérjük, hogy hol tartsz most, és hova akarsz eljutni. A lehetséges verziók közül kiválasztjuk a hozzád illőt, a neked megfelelőt.  A változtatásodhoz szükséges erőt pedig a megerősödött  önbizalmaddal menedzselheted.

“Csináld, amit szeretsz, tanuld, ami érdekel, és megtalálod az ÉLETFELADATODAT!” /J.GY./

Legrosszabb esetben pedig megtanulhatod megszeretni, amit csinálsz!;)  – ez sem kis dolog.

Ez az értelmes  élet alapja.

Miért fogadd el tőlem az inspirációt?

Nőtudatos GyöngyiMint vérbeli újrakezdő, szociális munkás, mentor és coach lépéről lépésre segítek megtalálni a váltás kényszerében az újrakezdés óriási lehetőségét. Nemcsak az egyetemen és könyvtárban szerzett elméleti tudás elefántcsonttornyából, és nem is egy jól prosperáló családfő árnyékában csillogó nő tanításai ezek, aki messziről szemléli a másik küszködését, hanem éppen egy olyan segítőé, aki nagyon is jól tudja, mit jelent padlóra kerülni, pénztelennek és magányosnak, hite vesztettnek lenni. Majd saját erőből, lábra állni, újratervezni és a fejlődés mellett dönteni.

Az  élettörténetemen át is Téged akarlakerősíteni. Ha én képes voltam rá, akkor TE is!

Amikor süllyedt a családi hajó, ott álltam tízezer forinttal a zsebemben és egy rakás használhatatlan tudással egy vidéki kisvárosban nálam így kezdődött…

Megszűntem létezni, mint erős nő, feleség, a családi vállalkozás motorja. Mikor kikerültem a vélt érzelmi és anyagi biztonságból döbbentem rá, hogy csak magamra számíthatok és muszáj megálljt parancsolnom az önsajnálatnak,  a kishitűségnek,  a gyávaságnak! – hogy még 10 év múlva is boldog és egészséges nőnek mondhassam magam, akire számíthatnak a gyermekei, a párja, a barátai és aki tud kérni és elfogadni.

 

 Az út, a saját utam

Az angol olsztályomÚjratervezés következett: üzletasszonyból takarítónővé “avanzsáltam”, családanyából, főiskolás, „szingli” diákká, majd’ negyven évesen. Nem volt más, mint előre,  újra kellett tanulnom, képeznem magam, hogy megoldjam ezt az idegen élethelyzetet: beszereztem személyiségfejlesztő könyveket, oktatóanyagokat hallgattam (rendszerint takarítás közben, mert ebből éltem), inspiráló történeteket gyűjtöttem, ingyenes hírlevelekre iratkoztam föl, jegyzeteltem, tanultam és ha volt egy kis megtakarított pénzem, azt előadásokra és tréningekre költöttem: “magamba fektettem”. Így tudtam egyről a kettőre jutni, változtatni az öntudatlan beidegződéseimen, szűk látókörömön.

Rengeteg női sorssal találkoztam, akiknek hasonló problémáik voltak a saját, átláthatatlan útvesztőjükben. Az ő dilemmáik, a mai napig tartó tanulásom,  főiskolán megszerzett szociális jártasságom mind arra inspirált, hogy kidolgozzam a saját módszeremet azoknak a nőtársaimnak, akik hasonló cipőben járnak, mint én egykor.

Akiknek újra kell szervezniük az egész életüket, vagy egy számukra fontos  területét, de hasznos legyen azoknak is, akiknek csak egy kis “vérfrissítésre”, pozitív visszajelzésre van szükségük.

Kutattam a pénzhez való érzelmi viszonyulás és az önismeret kapcsolatát is, mert a lelki válság pénzügyivel is párosul… A kevéske szakirodalom, de annál több személyes ráhatás és tréning által egy olyan önálló tantárgyat hoztam létre, ami ma élni tanít és az oktatási rendszerből ez eddig hiányzott.  Ahogy a 75 éves, volt orvos olvasóm fogalmazott: „Gyöngyikém, Te olyan ismereteket tanítasz, amit még az orvosin sem…” – hát így indult el a Wesley János Lelkészképző Főiskolán és a Nőtudaton az ÖNISMERET fontosságának hirdetése, a pénzügyi önismeret oktatása, fejlesztése.

 

A célom eredménye Neked

Jakab GyöngyiTisztában vagyok vele, hogy a nők többsége sokkal könnyebben áldoz pénzt egy új cipőre, frizurára vagy akár egy OKJ-s papírra, mint a megfelelő önismeretük feltérképezésére. Egyszerűen a kézzelfogható és azonnali változást hozó dolgokkal nehéz fölvenni a versenyt, ha az igények minél gyorsabb kielégítése a cél. S a mai felgyorsult, inger-dömpinges világunkban nem is csoda. Anno én is így éltem, és biztos vagyok benne, hogy ezért is jött el a válság az én életembe…

Azért hoztam létre a Nőtudatot, hogy a nők merjék elhinni, hogy a tartós és stabil boldogságuk kulcsa bennük van, aminek kibontakoztatására érdemes áldozni. Sőt, ha újrakezdésre kényszerülnek, ha váltani akarnak, akkor az egyetlen lehetőség a megkapaszkodásra.

Vágyam és célom, hogy olyan életképességek birtokába kerülj:

– amikkel bátran nekivághatsz az újratervezésnek,

– megtalálhatod az igazi munkádat, az életfeladatodat, ez a jól – léted, és az elégedettséged alapja,

– s hogy a kapcsolataid is szeretetteliek legyenek!

Egyszóval JÓ legyen neked!

 

Hiszem, hogy…

Kép166.jpg IDENT.Nem kell neked mindenáron jógázni és naponta 10-szer leírni, hogy mi tesz boldoggá, ha ez távol áll tőled. Megtaláljuk annak a módját, hogy TE hogyan érheted el mégis azt, amit  te szeretnél. A személyes tapasztalataimat osztom meg veled, hogy te már ne fuss bele azokba a zsákutcákba, amikbe mindenki más. Anno senki nem fogott kézen és mondta azt: gyere, látom, hogy nem vagy olyan jól, üljünk le és mondd el, hogy:

  •  Ki vagy Te valójában?
  • Mik a félelmeid, mi az, ami hátráltat?
  • Mitől éreznéd jobban magad?
  • Hogyan szeretnél élni?

A legegyszerűbben úgy tudok segíteni Neked, hogy azt mutatom meg, ahogy nekem sikerült, mert ez a leghitelesebb forrás. Az oktatásra szánt anyagaimat, a saját gyakorlataimat és a szakmailag megalapozott álláspontokat a TE helyzetedre vonatkoztatom . Főiskolai óraadóként pedig több száz felnőttön tesztelem a gyakorlatokat, ezzel garantálom, hogy a legéletképesebbek kerülnek a Nőtudat oldalára. Mivel egy időben oktatok és tanulok, vállalkozom és még az országok is váltakoznak, ahol élek, így széles objektívvel tudok Neked remélhetőleg újat és mást nyújtani.  Segítő, naprakész és mindenképpen gyakorlatias módszerekkel segítelek  –  szívből teszem, ez az én életfeladatom.

Life long learning, mert a változás maga az élet!Az ÚJ a komfortzónádon kívül van, ha tágítod, ha engedsz, hiszem, hogy TE leszel több. És hiszem, hogy képes vagy rá, csak fel kell ismerned a lehetőségeidet.

Hogy mit kaphatsz a Nőtudattól?

kiállítás és keri 0141. Ingyenesen letölthető Lelkierő-gyűjtővel, máris indíthatsz.

2. A blog-ból meríthetsz ötleteket, tippeket és hozzáállást az újrakezdéshez, a hétköznapok megoldásairól, a megtapasztalásokról, élményekről, a tárgyi dolgok kreatív beszerzéséről, és most már a Second Life sorozatban a totális nulláról kezdésről. Csatlakozz be: kommentálj, vess fel témákat, beszélgessünk!

3. Ha pedig tényleg komolyan gondolod az újratervezést, és rágyúrsz a problémáid megoldására, akkor a “Ki vagyok én? életrevaló önismereti módszerek alapozóval kezdj! Ezt nem tanították nekünk az iskolában, de minden nőnek egyszer át kell rágnia ezen magát! Ez a Te iránytűd. Akik megcsinálták, hitelesen a szájukból, lentebb olvashatsz.

4. “Mi legyek, ha nagy vagyok?” – az életfeladatod megtalálásáért. Na, ez az a tréning, amit nem kell szégyellned, de ha még nem tudod, akkor itt a helyed! Ma nem vagy ezzel a problémával egyedül. 10 hét alatt online, a karosszékedből beindulhatsz az életfeladatod megtalálásáért, én segítek! És a csoport társak is.

5. A tréning kísérője, lazításképpen egy kis kacskaringó;)  háztartási kisokos, a Csili-program, 21 nap alatt elvégezhető instant otthonrendezési terápia a rendezett külső és belső környezetért.

6. Ha pedig már jól ismered magad abból a szempontból, hogy ez Neked sok, hogy “egyedül” tanulj, vagy a körülményeid nem épp olyanok, akkor is van megoldás: itt vagyok! Skypon (küldöm, ha kéred) és emailben (jakab.gyongyi@gmail.com) CSAK VELED, amikor neked jó. Önbizalmad megerősítése, Hogy mit akarsz valójában?- kiderítése, A káoszból egy segítő térkép megtervezése, itt a Power coachingban: www.notudat.hu/coaching

 A mentoráltjaim ezt mondták rólam

Válogatás nélkül (a tréningekről pedig, az anyagok alatt találod a véleményeket)

 „Amit írtál gondolatokat, sokat jelentenek most nekem, köszönöm, hogy jó pedagógus vagy, és nem bírálsz, kritizálsz, hanem biztatsz és bátorítasz. Nekem ezek adnak szárnyakat. Lám-lám, máris többet foglalkozom a témával, és bele is lendültem. Valóban az volt a fő problémám. “ (Zs. Éva, 39 éves – főiskolai hallgatóm)

 

“Egyre kevesebb gyógyszert szedek, jó gondolatokkal gyógyítom magam, amit Jakab Gyöngyi hanganyagából tanultam. Mélyen magamba néztem, és újra tudom szeretni magam. Nagyon jó érzés. Mindenkinek ajánlom, aki nem akar odáig eljutni, mint én, önpusztító gondolatai vannak, nem érzi jól magát a bőrében, szorong, nem szereti magát, van segítség! Működik!” (Zsuzsa 48 éves – mentorált)

 

“Továbbra is szükségem van rád Gyöngyi, hogy visszajelzéseiddel, segíts az úton! (H. Anett, 32 éves – Életfeladat-suli hallgató)”

 

“Gyöngyi lelkiismeretes, tényleg fontos számára a másik fél megismerése, segítése. Alapos, mély figyelmet érzek irányából. Közvetlen, barátságos természete a hangján keresztül is érződik. Tanácsai nagyon hasznosak számomra, megértő szavai simogatják a lelkem.

 

“Nagyon sok információval, kérdéssel látsz el folyamatosan, mindig van min töprengenem, még akkor is hogy már ismerős volt a személyiségfejlesztés. Sokkal személyesebb, és tágabb most ez a módszer számomra, mert még inkább gondolkodásra sarkall.”

 

“Jó ideje figyelemmel kísérem Jakab Gyöngy blogbejegyzéseit, sokszor megérintettek szavai. Úgy érzem, mintha belelátna gondolataimba, életembe. Elszántam magam, felvettem vele a kapcsolatot, s jelenleg is hallhatom kedves, erősítő szavait, útmutatását, hasznos gondolatait a jövőmet illetően. Nem akarom, hogy véget érjen ez a coaching-folyamat…” (D. Anikó 26 éves – kedves mentoráltam)

 

 „Leginkább abban segített nekem ez az egész tréning, hogy szembenézzek saját magammal és a feladatokon keresztül tudjak változtatni. Lényegében erőt kaptam és egy létrát amin, innentől kezdve felfelé lehet mászni. Felismerést ahhoz, hogy nincsen lehetetlen, elérhetetlen csak akarni kell. Hogy rászánjam magam inkább a tanulásra, mint a fészbukolásra, mert ezzel megy el sok idő. Megtapasztaltam, hogy sokkal több ideje van az embernek, mint ahogyan gondolja.  

Ajánlanám mindenkinek, akinek csak egy kis segítség kell ahhoz, hogy belelásson az életébe, megismerje önmagát.  Azoknak, akiknek szükségük van arra, hogy elinduljanak az uj utjukon. Szeretném megköszönni ezt a rengeteg anyagot és a személyes válaszokat, amiket küldtél nekem azt, hogy onnan a „távolból” is foglalkozol velem.” (Ditelján Szonja, főiskolai hallgatóm)

 

Te az újrakezdő nők lehetőségmentora vagy  és nem csak a segítők segítője, hanem minden nőt (és már a férfiakat is) inspirálod arra, hogy kihozza magából, amire csak képes. Szóval a KÉPESSÉ TEVÉS-t segíted elő. Köszönöm a bátorítást!!!

 

A gyors munkádat, az építő szavaidat! Hálás vagyok érte.
A javaslatodat elfogadom. Igazi profi inspiráló szupernő vagy!!! (Zsigovicsné Éva, akinek a konzulense voltam)

 

“Imádtam a jó tanácsaidat. KÖSZÖNÖM!!! Azonnal ugrásra készen segítesz, mindenhez van véleményed, ötleted és nyitott vagy a problémák kezelésére. “(Gál Anikó, mentoráltam, Életfeladat-suli hallgató)

 

“Megcsinálom a leckét is, mert annyira jól összeszedik a gondolataimat! Igazából azt ahol tartok az anyagaidnak köszönhetem, mert annyira jól össze vannak rakva, lépésről lépésre!Nagyon köszönöm a lelkesítést és a bátorítást!” (N. Brigitta, Életfa-sulis hallgató)

 

Most már tudom mit szeretnék tenni!!!
 Gyöngyi ezt köszönöm Neked!” (H. Anett, Életfeladat-suli hallgató)

Hogy megtaláld az Életfeladatodat!

Szívből:

Jakab Gyöngyi

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This