Igen, a szakember is elfárad, lemerül, vagy épp eltűnik a töltője…

Belementem.

A hóhért akasztják.

Két egymást követő nap volt szerencsém és tudatosan választottam azt, hogy kipróbálom magam, milyen az, ha átülök a másik székbe.

Pénteken „coachingban” voltam, online, szombaton pedig elmentem Londonba, egy kis csoportos tréningre.

Vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatban kértem segítséget, de persze, hogy rólam szólt a dolog, hiszen én vagyok tulajdonképpen a Nőtudat motorja.

Döbbenetes volt, még ha megemlítem is azt, hogy sokszor magamat hallottam vissza, de ez szerintem rendben van, hiszen szakmabeliek vagyunk…

Na, de hogy Te kedves Olvasóm!

Amikor bajban vagy, vagy csak úgy vágynál a változásra, de úgy tudod, hogy már mindent megpróbáltál, ami tőled telhető, vagy épp az energiáid a végét járják, na akkor, MIT és KIT válassz!

Elmondom neked, hogy én mit és hogyan éltem át, szerintem ez NEKED SEGÍTENI FOG, hogy NEKED PONTOSAN KIRE/MIRE IS VAN SZÜKSÉGED.

  1. Coaching ülés

Készülés: óra indul, pontban 9. (Otthon ez 10) Felül pulcsi, alul cicanaci, hiszen skypon úgysem látszik és a lényeg, hogy kényelmes legyen. A „nagyobb” időt választottam, pedig már régről ismertük egymást, de hát mégiscsak az én problémám, az nem olyan kicsi, és jól körül akartam járni, nem akartam, hogy frusztrált legyek, mikor jár le az egy óra. Tapasztalatból tudom, hogy a többedik alkalomnál már oké, de elsőre, mire fölvázolod a saját helyzetedet, na, és persze nőből vagyok… 😉

Tudatosan figyelni akartam a kérdéseket, de elborítottak a válaszaim, a saját megoldásaimnak az ereje. Pedig ez a közös munka csodálatos eredménye! Mindig mondom, hogy két ember az sosem csak kettő!

Mert egyszerűen annyi élettapasztalatot, tudást és eszközt használunk fel, hogy nem létezik, hogy ne gördüljön tovább az a bizonyos életszekér.

Na, de ne rohanjuk így előre, mert amíg a szekér beragadva áll egy helyben, első a legprofibb lámpa, amivel megvilágítja a coach a problémát, és ez nem is biztos, hogy elsőre kitűnik. Mindig vannak még ott különböző sallangok. Egy probléma soha nem szokott önmagában létezni, annak kihatása van más területre is.

Hogyan érezheted magad?

Én, mint alany, akár csaponghatok is össze-vissza, és kiönthetem ömlesztve a feltevéseimet, van egy erőskezű, még inkább határozott, de megbízható fél a másik oldalon, aki higgadt és gyakorlott, mert őt nem borítják el az érzelmek, hiszen Ő a külső „szakszem”, így azonnal rendszerbe tudja fogni az én rakoncátlan szálaimat.

Mindeközben kialakul egy olyan bizalmi buborék, ami kellemesen meleg, ahol biztonságban érzem magam, mint egy édes kis kuckóban, vagy mint amikor forró teát szorongatsz a jéghideg kezedben, van helye a sírásnak vagy éppen a felszabadító kacagásnak, de még a grimaszoknak is van jelentőségük.

Nincs megfelelés, szégyenérzet, mert nincs is elvárás. Az érzelmekkel soha nincs vita, nem bíráljuk őket, jogom van érezni azt, amit. A tudatos énem meg munkára van fogva, szépen teszi a dolgát. Így együtt, sokan, sokkal többre és előrébb jutunk. Ez valami gyönyörű!

Lassan véget ér az időnk, Erika csak három dolgot kér, hogy mondjak, milyen díszeket viszek tovább magammal a karácsonyfámra. Egy olyan hihetetlen, tiszta képet látok, amiből nem 3, de legalább 5 olyan ominózus pont rajzolódott ki, ahol tudom, mi a dolgom. Ez mekkora hatalom! Biztos vagyok benne, hogy most Te is fel tudod idézni ezt az érzést, amikor ráhatásod van a dolgokra. Húss tehetetlenség, rágódás és kiszolgáltatottság!

Lejár az időnk, tíz perc ráadással, de ha hiszed, ha nem kedves Olvasó, itt korán sincs vége a történetnek. Mert ugyan össze akartam szedni néhány pontban, mint a jó marketingesek, hogy én mit kaptam. El is kezdtem, de nincs vége, még most sem.

Velem van a coach napokig? 

Az emberi kedvesség, a másság, a jó tanácsok, amikor a másik ember élete neked tetszik, tudsz tőle tanulni, még olyan kedves kis praktikát is, hogy: „címkézd fel a vizedet pozitív/megerősítő gondolatokkal, mielőtt iszod”, napokig kísér egy-egy jól irányzott mondat.

És dolgozik benned, egyszerűen átitatódsz! Azt hiszem, ez az egyik legjobb kifejezés erre, ezért is bír akkora jelentőséggel, hogy kivel dolgozol…

Mint ahogyan a könyvem olvasói jelezték vissza, hogy beköltöztem hozzájuk, egy időre, így a coachod is beléd ivódik egy időre és „együtt” mentek, haladtok tovább. Hogy meddig tart a hatása, erről nem tudok most még nyilatkozni, de úgy vélem, mint amikor kaptál gyerekkorodban egy jó tanárt, még ma is emlékszel a magyar tanárodra, vagy a tesisre, nem igaz?

Teljesen világos most már, hogy mint ahogy TE is szereted a jó fodrászodat, na ez szászoroson igaz lehet, ha coachot választasz magadnak. És nem azért, mert Te gyenge vagy, éppen az erős jellem képes segítséget kérni, vagy éppen csak egy másik szemüveget! 😉

Drága olvasóm, ha engem választanál coachodul, karácsonyis utalvánnyal várlak, hamarosan. Készülj erre gondolatban, és őrizgesd még titokban, hogy ha megkapod azt a bizonyos kérdést, hogy: – na, és TE mit szeretnél drágaságom ajándékba, karácsonyra? – akkor ott legyen a kész válaszod, pironkodás nélkül!

Mert biztosan tudom, hogy nincs az a táska, ékszer vagy wellnes, ami ezt a tartós hatalmat adja a kezedbe, hogy tudod mi a dolog, sőt erőd is van hozzá!

Én ezt akartam, még ha az elején nem is így mentem neki.

 

(Kicsit hosszúra sikeredett ez a írás, és még nem biztos így sem, hogy át tudtam adni annak az ERŐnek a nagyságát, amit a coaching ülés jelentett nekem. A következő bejegyzésben leírom a tréningen tapasztaltakat is, hogy TE is jól tudj választani, és éppen azt, amire neked van szükséged. Így tutti nem maradsz egyedül a problémáddal!

Ki a szőnyeg alól, tiszta vizet a pohárba!

Ezt a könnyű és magabiztos érzést kívánom neked is kedves Nőtársam!

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!