Komfortzóna tágítás.

Hát én tágítottam tegnap este…

Közösségbe vágytam, valami sport, tánc vagy akármi… Persze, elsőre ijesztő más kommunába menni, semmit nem érteni kb.

De elmentem a barátnőmmel, gondoltam, legrosszabb esetben leülök és majd nézek... Az is  szórakoztató, bizonyos  esetekben. Figyeled? Elmegyek is, meg nem is… a megengedő magatartás. Csak semmi erőszak! Csak amit, a „test megkíván”… 😉

Először is idegen nemzetiségűek, ölelés, puszi, hónapok óta nem tapasztalt kedvesség egy ilyen közösségben. A fő oktató, (a képen), majd a felesége, mintha valami 20 évvel ezelőtti filmből maradtak volna itt. Aztán egy gyönyörűs spanyol nő telepedett mellém, ugyanolyan idős, mint én, egy perc alatt mindent elmesélt a családi állapotáról. S ahogy be-bemozdult, hát a spanyol vér egyből „kijött”…

Jesszus, van élet a szobán kívül is! De még milyen!

Aztán sorra jöttek a huszon éves Pasikák és Lánykák. Megtelt a terem, vagy negyvenen voltunk. Szólt a zene, életem első salsa óráján, fogalmam nem volt merre hány lépés, még soha meg sem néztem egyetlen ilyen videót sem, nemhogy kipróbáltam volna...

Most élőben jelenedett meg az, amit halvány emlékeim szerint láttam filmekben…

Csodásan „vonaglott” egy magas, fenékig érő hajú lány és egy tőle alacsonyabb fekete csávó, siltes sapkában úgy, ahogy kell…

De volt ott jó magas, molett nő, picike, fogpiszka lábú srác, (tátva maradt a szám, ahogy az járta), 80 és a halál közötti bácsika és még a bemutatásnál is segédkező két déd nagyi. Az egyik a maga negyven kilójával, huncut mosolyával, vígan öntögette a sört a poharába, közben a hófehér, becsavart loknijait igazgatta. Szürreális volt! Ennyiféle, mind más kultúrájú és más kinézetű vidám ember, és mind egyet akart! Salsázni!  

Aztán nevetünk mi is jókat magunkon, és csináltuk, amit tudunk, csak semmi kötelező.

Néhány perc bemutatás, bemelegítés után aztán csoportokat alkottak a tanárok. Mi a basic,  egy fiatal kedves lányt kaptunk, hosszú haja a feneke alá ért, igazi salsa cipőben,  fekete cicában és egy kombiné szerű fekete köntösben…  Hárman lányok, a barátnőm ( ő már nem először járt) és a spanyol nő  elől (aki szintén szűz volt még salsából), hátunk mögött meg vagy tíz fiatal ember, lengyel, spanyol, arab, angol, afrikai… a többit nem tudom.

Aztán páros gyakorlások, sorra futkostunk mi lányok a fiúkhoz, mert partnercsere volt, hát mondhatom, nagyon vicces volt, ahogy ott röpködtünk, hogy kinek a kezét kapjuk el…  Széles mosolyok, szemvillanások, főleg az egészen fekete arcúnak csak a szeme fehérje világított, és a szokásos kérdés, hogy hogy hívnak.

A  szünetben a fő tantóbácsi fölkért, (kb. 20 éve nem történ ilyen) na, és erről a videó. Ugrabugra, meg minden, de életem első salsája egy órás tanulás után… ,) Ja és azért egy kis cider is lecsúszott a hangulat fokozása érdekében.

Lesz még jobb is, konstatáltam, de nagyon élveztem, és ez számít.

A 2 órás tanulás után is még maradhatnékom volt, féltem, hogy elillan a csoda. Meg kíváncsiságból, hogy vajon hozzám odajön-e valaki felkérni, mint a régi szép időkben. Hát nem csalódtam, haha! Kettő is jött…

Amikor az épület ajtaján kiléptünk, látjuk Debbyt, a spanyol nőt, aki még taxi hívás közben is négy fiatal embert szórakoztatott, azok érdeklődve hallgatták, miközben nagyokat slukkoltak a cigijükből vagy a colájukból.  Magyarországon, mintha nem ez volna a jellemző…

Hazaérve, még gyorsban megkerestük egymást a spanyol nővel fb-on, és kommentáltuk, hogy mennyire fantasztikus volt az éjszakánk.

Köszönöm drága Adriennkémnek ezt a frenetikus élményt!

Konklúzió: Sok minden van az életben, érdemes kipróbálni! A legmélyebb önismeret!

Nem beszélve a hatásairól, ahogy az anyatárs  megfogalmazta, felpörgeti a keringést, boldogsághormont termel, stressz hormont lebont, szép tartást ad,  és nem utolsó sorban önbizalmat turbóz!

Lehet, ez nem olyan nagy élmény másnak, nekem az volt! Ha téged is érdekel, milyenek ezek a próbák/ismerkedések, dobj egy lájkot és írok a következőkről is majd! Köszi!

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!