Kedves tudatos Társam!

ajándék

 

Vajon honnan fakad az elszalasztott lehetőség? Amikor valamit nem teszünk meg, mert… félünk, mert bátortalanok vagyunk, vagy csak mert máskorra, jobb időkre tartogatjuk?

 

 

  • A régi szokás? Hogy ma csak hétköznap van, és nem karácsony másnapja? Közben meg ez a mi napunk, a Tiéd és az enyém, és a másoké! Ki hogy bánik vele?
  • Vagy talán nem vagyunk rá érdemesek? Nekem gyanús, bizonytalan, kisebbrendűséget szimatolok.
  • Nem merek dicsekedni, jó híreket újságolni, nehogy utolérjen a balsors? Micsoda gátak, és belénk égett mantrák, amik megbéklyóznak és gátat szabnak annak, hogy megosszam a jót, mert csak a rosszat szoktuk, de azt gyakorta és rendszeresen… erre szocializálódtunk?

És hiába megannyi gondolat, új környezet, utazás és fejlődés, ha ezeket azonnal nem vetem papírra, ill. nem rögzítem, elvesznek, s vele együtt elvész a közös élmény is, hogy Veled megoszthassam.

Így kényszerítem magam írásban, hogy bármi történjék is, bárhol is ébredek, a Nőtudat velem van és erőt ad. Én is tartozom azzal, hogy teszek érte… most ezt a tanító mesét küldöm Neked Angliából, amit egy kedves diákomtól kaptam. Facebookon kerestem, mert emlékeztem rá.  Akkor is meghatónak és tanulságosnak találtam, azóta sokszor eszembe jut, ha reggel választok a bögréink közül, ha a legkedvesebb fülbevalómat teszem fel a bevásárlásra, vagy az örökölt porcelánt használom a hétköznapi ebédünkhöz…

De most itt, több mérföldre Tőled, idegen környezetben is gyakran eszembe jut az eddig ki nem használt lehetőségek, a régi szokások elengedése, az újdonságok kipróbálása, az alkalmazkodás kapcsán…

Az indiai tantra:

A barátom kinyitotta a felesége komódjának  egyik fiókját, és kivett belőle egy kis dobozt, ami selyembe volt csomagolva: „ez nem egyszerű csomag, ebben finom fehérnemű van.”

Megszemlélte a selymet és a csipkét. „Ezt 8 vagy 9 éve vettem neki New Yorkban, de soha nem viselte. Különleges alkalomra őrizgette. Azt hiszem, most eljött a pillanat.” – Odament az ágyhoz, és a kis csomagot a többi holmihoz tette, amit a temetkezési vállalatnak el kell vinnie.

A felesége meghalt.

Azután hozzám fordult és azt mondta:” soha ne tarts semmit, különleges alkalmakra. Minden nap, amelyet átélsz, különleges!” Ez a Te napod!

Mindig a szavaira gondolok, ezek megváltoztatták az életem. Mostanában sokkal többet olvasok, mint korábban, és kevesebbet takarítok. Kiülök a teraszomra és élvezem a természet látványát anélkül, hogy zavarna a kertemben a gaz. Több időt töltök a családommal és a barátaimmal és kevesebbet dolgozom. Megértettem, hogy az élet, tapasztalatok gyűjteményéből áll, amit tudni kell értékelni. Ezentul nem kímélek semmit. Előveszem, mindennap a legszebb kristálypoharakat, felveszem az új kabátomat, ha bevásárolni megyek a szupermarketbe, ha úgy gondolom. Nem tartogatom a legjobb parfümömet ünnepnapokra, hanem akkor használom, amikor erre kedvem támad. Olyan kifejezések, hogy „majd” és „egyszer, ha…” ki lettek törölve a szótáramból. Bármi, ami érdekel, ami csak eszembe jut, azonnal látni, hallani és tenni akarom.

Azóta semmit sem odázok el, semmi olyant nem őrzök különleges alkalomra, ami mosolyt és örömet hozhat most az életembe.

Neked mit mond ez a tantra? Írd le  a “Szólj hozzá” ablakocskába, ha megérintett, ha éreztél már hasonlót.

Köszönettel a hűségedért:

 

Gyöngyi

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!