Egy fiatal, érdeklődő, kedves lánynak köszönhetem a szeptemberi új online-évem kezdését. Hallom, hogy tanév, a kisunokám 6 évesen már a negyedik szintet kezdi, a főiskolán újra taníthatom a tárgyamat és mégis lapítok. Együtt érzek azokkal az újrakezdőkkel, akiknek oly nehéz az a bizonyos első lépés… és hányadik első az életünk során?
Nagy a káosz.
Csoda? Egy hónap alatt négy ország váltakozva. Még jó, hogy ugyanazt a virágos, angol bögrémet szorongathattam reggelente, persze változó feketével.
Kell a lecsendesedés, az önmagam középpontjának a megtalálása, a harmónia. Ezt úgy érem el most, hogy mielőtt leülök írni, kitisztítom a környezetem.
Megválok a megunt képektől, könyörtelenül kidobom a használhatatlan tárgyakat, de még egy fölös asztalkát is.
A ruhás szekrényemben morajló tenger zúgását is csillapítom, néhány ruhadarab elajándékozásával és a rend megteremtésével. Fehérbe öltöztetem a szobánkat, így is van elég szín, ami zavaró lehet a munkában. Az étkező részt most figyelmen kívül hagyom, a fontossági sorrend miatt. Mert tartani magam, azt kell, a dolgok azért meghatározóak, hiába ez a nagy szabadság!
Egy vállalkozónak, önmaga ostorát kell szorongatni, nincs főnök vagy kolléga, aki metsző pillantásával „közölné” a véleményét arról, amit éppen csinálsz. De akkor kávézom és akkor tartok chat- szünetet, amikor akarok és ha éppen a világ másik táján kell a nagyi, hát beugrom a skypra. Ilyenkor heves szívdobogással tartom szemmel a 9 hónapos Fiacskát, amíg anyja zuhanyzik, mert a kis test eltűnik az asztal alatt, s csak lábacskákat látok a monitoron.

Hogy ebből mit tanulhatsz kedves olvasó? Jó-e vállalkozónak lenni?

Azt hiszem, vannak emberek, akik kifejezetten, nem jó alkalmazottak. Akiknek minden kötöttség és teher mellett is többet ér az, hogy ne mondják meg… Erre lehet, hogy születni kell, de azt sem tartom kizártnak, hogy megérik erre az ember. És úgy érzékelem, hogy egyre többünknek van erre az individuális világra szüksége, még ha nem is fogalmazódik ez így meg. Az önmegvalósításnak is megvan az ideje, lehet az 25 éves korban vagy 55 évesen, személyiségtől függően.

Suz’n világa http://buffysummers7.wordpress.com/nevjegy/, érzelmes fiatal, akinek vágya, hogy újságíró legyen. Kedvenc blogjaként, megjelölte a Nőtudatot is.

„NŐtudat: így is lehet, így is csinálják, és én ebbe is belevetem magam. Tanácsok, módszerek és gondolatmenetek, melyek könnyebbé és jobbá tehetik a mindennapjainkat…”

Ez arról árulkodik, hogy nem csak a külső, színes és felületes világ érdekli Suz’n-t, ami igen örvendetes egy fiatal lánytól. Kívánom, hogy teljesüljön az álma!

Tudnivalók a Liebster díjról.

A díjazás menete:

1.    Linkeld azt, aki téged jelölt.
2.    Válaszolj a tíz kérdésre, amit feltett neked.
3.    Jelölj te is tíz, de legalább három embert
4.    Tegyél fel tíz kérdést.
5.    Tudasd a jelöltjeid blogján, hogy Liebster-Díjat kaptak tőled.

Azok az írások, amiket én örömmel olvasok és ajánlok Neked is:

Nekünk bevált (https://www.facebook.com/pages/Nek%C3%BCnk-bev%C3%A1lt/128401737340503?fref=ts)olyan szívvel-lélekkel írás, ami még azoknak a szülőknek is tanulságos, akiknek már felnőtt gyerekeik vannak. Ha én fiatal szülő lennék, én Tőle tanulnék!

MyWay coaching inspiráló, megdolgoztató és szeretem, hogy jó szakmai könyveket ajánl: http://www.mywaycoaching.hu/category/blog/, https://www.facebook.com/mywaycoaching

Stíluscoach oldalán kikapcsolódom, könnyed, igényes és jó ha tudjuk: http://www.stiluscoach.hu/stilus-coaching/az-ido-urai#more-2142

Inspirációk lakberendezéshez https://www.facebook.com/INSPIRACIOK?hc_location=stream  ötletes, hangulatjavító és feladatra serkentő.

Cafe mystra https://www.facebook.com/cafemystra, lakáskultúra, öltözködés, tartalmas életstílus, derűs percek, jó elidőzni az igényes oldalon.

Még sokkal több oldal is kedvenc, de azok  most itt nem játszanak.

A tízes kérdés Hozzájuk:

1.    Mi kell ahhoz, hogy rendszeresen írj, témát, fotót keress?
2.    Mit csinálnál akkor is, ha semmilyen bevételed nem származna belőle?
3.    Honnan jött az ötlet, hogy ezt a témát válaszd magadnak?
4.    Fontosnak tartod-e a folyamatos képződést vagy spontán, csípőből írsz?
5.    Van-e üzleti terved a blogoddal? Mit szeretnél elérni vele?
6.    Honnan szerzed be a felhasznált fotókat?
7.    Milyen reklám fogást használsz, hogy népszerűsítsd az oldalt?
8.    Ha most felkérnének, hogy írd meg a könyvedet, miről szólna?
9.    Mire vagy a legbüszkébb a bejegyzéseidet illetően?
10.    Ha most az öledbe hullana 100 millió Ft, mit kezdenél vele?

Suz’n kérdései hozzám:

1.    Volt-e valaha olyan divat vagy mánia, ami kezdetben utálkozásra és anyázásra késztetett, majd addig tolták lefelé a torkunkon, hogy beleugrottál esetleg magad is rajongó lettél? Mi volt ez?
2.    Hiszel a női-férfi barátságban? Miért?
3.    Mi az, amit az internet legnagyobb előnyének illetve hátrányának tartasz?
4.    Mi az a dolog, amire havi szinten költesz úgy, hogy tudod, hogy félre is tehetnéd, mert igazán meg lehetne nélküle lenni, de mégis hónapról-hónapra újra elcsábulsz?
5.    Legromantikusabb tett/gesztus, amiben valaha részed volt
6.    Ha bármivel foglalkozhatnál a világon, tanulhatnád, meg is érné anyagilag – mi lenne az?
7.    Legnagyobb félelmed az életben?
8.    Véleményed szerint mi tesz jóvá egy blogot?
9.    Egyetlen szerelem vagy több Igazi? Melyik a létező a Te életedben vagy éppen melyikben “hiszel”?
10.    Kedvenc könyved?

Válaszaim:

1.    Ennyire nem érdekel a divat, sőt. Inkább szembe megyek vele, ha valamit nagyon fölfújnak, akkor az nem kell nekem. Inkább az egyedit keresem, a saját stílusomat, amiben jól is érzem magam és olyan „Gyöngyis”. Persze ez nem mindig sikerül…

2.    Igen, hiszek a női-férfi barátságban. Főleg ebben az érett korban. Nekem is van férfi barátom, még ha évente egyszer látjuk is egymást, nagy öröm! A páromnak is van nőbarátja, akivel igénye van találkozni, aztán persze megállapítja, hogy „hol van ő Hozzád képest!”:)…

3.    Internet előnye, hogy dolgozhatok. Külföldről is taníthatok magyar főiskolán. Folytathatom a szeretett tevékenységemet az ország váltás ellenére.
Hátránya az én hátrányom, nem elég a technikai tudásom. Sok idő az új tanulása. De egyben előny is, hogy fegyelmeznem kell magam.

4.    Heti szinten költök keveset olyanra, amire már nem kéne, mert alacsonyabb szinten is be lehetne érni. De mindig találok valami még jobbat a „bolhákon”, (ez itt Angliában, tényleg rettenetesen olcsó), ez lett a hobbim és egyben a kikapcsolódásunk… Még nem bánom.

5.    Romantikus gesztusok… Egyszer a férjem egyik névnapomon, hajnalban lerohant a harmatos rétre és onnan hozott fel nekem egy hatalmas, gyönyörű mezei virág csokrot…

A párom „megszöktetett” a kapolcsi fesztiválról, este kaptam egy mexikói gyűrűt, másnap hajnalban, mielőtt bárki visszatarthatott volna a társaságból, meglógtunk. Dolgoztam, elég keserves körülmények között, így óriási megkönnyebbülés és boldogság volt ez a meglépés…

6.    Ha újra tanulnék, kalapokat készítenék a királynő udvarának.:) Most pedig könyvet írnék az újra kezdőknek.

7.    Legnagyobb félelmem, hogy elveszítem a valóság érzékelésemet.

8.    Nekem az a jó blog, ami a témámmal összevág… vagyis érdekel, no meg a csodás lakberendezős fotók, de ez szintén érdekel! Ja és fő, hogy szívvel is írják…

9.    A szerelem lejárt lemez. Nem szeretem a rózsaszín szemüveget, a bolond döntéseket, a felelőtlenséget.  Tiszteletben tartom, akinek ez fontos, de nálam a szeretet az igazi! Lehet, azért mert az igazi szeretetért és a jó kapcsolatért is meg kell dolgozni?:) És magamnál vagyok, hi-hi.

10.    Kedvenc könyvem rengeteg van, inkább amit épp olvasok. Biztos kézzel választok, könyvekben nem szoktam túl nagyot tévedni.:)  Most éppen Frida Kahló élete, a Füveskönyv, Csíkszentmihályi: Tárgyaink tükrében, Irvin D. Yalom: A terápia ajándéka. Ezt nem lehet abbahagyni, könyvek bármikor, bárhol.

 

Köszönöm szépen a kérdéseket, jók voltak!
És a játékot is!
Remélem kedves olvasóm, nem untattalak, most egy kicsit más oldalról is…önismeret.

Szép újrakezdést:

J.  Gyöngyi

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!