Az önismereti utam mai állomásán számba veszem mik azok a dolgok, amik boldoggá tesznek. Tedd meg Te is, hiszen a mai világban nagy szükség van rá, hogy meglássuk a boldogságot az életünkben. Azt a boldogságot, ami nem a pénztől függ, nem másoktól függ, nem a külső környezettől függ. Csakis saját magunktól. Érdemes észrevenni még az apró örömöket is.

Mi az, ami engem boldoggá tesz?

1. A szeretett munkám. Hálás vagyok, hogy csinálhatom, amit szeretek, kimondhatom vagy leírhatom, amit gondolok, lehet saját véleményem. Magamért dolgozok, a magam által beosztott időben, a magam által kitalált és megteremtett munkát végzem. És csak magamtól függ, mennyire vagyok sikeres benne. Tudom, miben vagyok jó, és tudom, hogy mihez nem értek, vagy mit nem szeretnék csinálni, és arra tudok NEM-et mondani.

Hú, ez milyen jól hangzik idáig, de hogyan lehetséges ilyen munkát találni? Hát nem lesz benne az álláshirdetésekben, az biztos. Ha te is szeretnéd megtalálni a szeretett munkádat, az életfeladatodat kukkantsd meg Jakab Gyöngyi Életfeladat tréningjét, novemberben indul az idei évfolyam: http://www.notudat.hu/eletfeladat

 

2. Levi. 7 éve a kisfiam születése óta ő a legfontosabb az életemben. Azt hiszem az édesanyákba szüléskor egy új programot is töltenek, aminek a szeretet és boldogság a lényege mindig, minden körülmények között. Úgy át tudja mosni az anyukák agyát, hogy egy ideig nem is tudjuk/akarjuk megkülönböztetni magunkat a babától. És ilyenkor képesek vagyunk kiírni a Facebook-ra, hogy ezen a héten megint híztunk, és már 8,5 kg súlyúak vagyunk (tényleg? és mindketten együtt?), vagy hogy szerencsére már meggyógyultunk a torokgyulladásból, vagy akár azt is, hogy milyet kakiltunk. És tényleg, ugye milyen fura, hogy az anyuka a kakinak is hogy tud örülni.

Szóval igen, örülök minden apró dolognak, a reggeli puszinak és ölelésnek, a kedves rajzoknak, és büszke vagyok, hogy már majdnem le tudja győzni apát sakkban, és hogy a tanító néni benevezte a mesemondó versenybe.

 

3. Tomi. Akivel közös az életünk, mégis hagyja, hogy a saját utamat járjam. Aki a fiamnak a legcsodásabb apukája, mert megvan benne a játszótárs, a tanító és a példakép is.

 

4. Éneklés. Az egyik szívem csücske. sokszor visszaidézem azt az érzést, amikor a templomban karácsonyi koncerten énekeltünk az énekkarral.

 

5. Hegedű. A másik szívem csücske, amit még gyermekkoromban csináltam szeretettel. De jó lenne elővenni megint.

 

6. Tanulni, tanítani. Szeretek tanulni, de most már inkább a szabadabb formákat választom, mint pl. az online tanfolyamot, ami kényelmes, itthon van, nem kell utazni, és saját magam osztom be az időmet.

Életem egyik érdekessége mostanában, hogy rám talált a tanítás is, nagy kihívás, de jó. 

 

7. Kapucsínót inni reggel keresztmamával és közben megbeszélni a családi dolgokat.

 

8. Jóga. Soha nem voltam jó sportoló, és ügyes a tornaórákon. De a jógát nagyon megszerettem, ez az, ami feltölt energiával.

 

9. Virágok. Legyenek a lakásban vagy a kertben, szeretem őket ültetni, gondozni, csodálni.

 

10. Kreatívkodni. Kézzel készíteni, alkotni valamit mindig örömmel tölt el, legyen az gyöngyfűzés, gravírozás, hímzés, vagy bármi más.

 

Ha kedvet kaptál, Te is gyűjtsd össze, hogy mi az a 10 dolog, ami boldoggá tesz! És oszd meg velünk is itt a kommenteknél, had örüljünk neki együtt!

 Mester Éva

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!