Mesterségem címere: c… h

 

Emlékszel még az Amerikából jöttem, mesterségem címere… játékra?

Mi még, kiskoromban ugy játszottuk, hogy két ember kiment a teremből, „összebeszéltek”, majd amikor visszajöttek, a többieknek elmutogatták, hogy mi a mesterségük…

Később, játszottuk már mutogatás nélkül is, pedig szerintem az volt a legviccesebb. Ekkor a kitalált mesterségről három dolgot kellett mondani a játékosnak, s a többiek találgattak. Azért ez nehezebb volt, de tegyünk egy próbát. Ha azt mondom, hogy: aktákat tologat, kávét főz és egész nap telefonál, na KI EZ?

Felnőtt korban ismertem meg a 3. verzióját, amikor is a szó első és utolsó betűjét kellett ismertetni. Hát a mai, divatos és sokszor nem magyar nevű szakmákat elég bajos így kitalálni. Pl: T………r (Térdesigner)

Bezzeg, amikor kiskorunkban megkérdezték mi akarsz lenni, nem volt ilyen választék. Mindenki tanárnő, orvos vagy anyuka akart lenni, a fiuk pedig mozdonyvezetők, pilóták és tengerészek. Kb. itt ki is fujt, de mondd, ha TE másképp emlékszel!;)

Ha ma elmész egy társaságba, ahol be kell mutatkoznod, akkor vajon csak a nevedet mondod? Persze, függ, hogy egy konferencián veszel-e részt, vagy egy kávézóba futsz össze, rég nem látott ismerőssel.

Szűkítsük a kört, be kell mutatkoznod:

  1. Neved – lassan, érthetően, ha kell a keresztnevedet még 1x!
  2. Mondj hozzá egy titulust, egy mesterséget!
  3. Bedobhatsz egy szlogent is, tutti visszakérdeznek rá! Pl: „Válts szívvel – Nőtudattal!”

& Milyen legyen ez a MESTERSÉG?

– Ne általános!

Rossz: könyvelő, tréner, kozmetikus, angol tanár

Jó: Vállalkozó nők könyvelője, Újrakezdő nők önismereti trénere, Szemöldök-specialista, kozmetikus, Elfoglalt felnőttek angol tanára.

Erre Te is odakapnád a fejed, ugye?

 

& Mit nyersz vele?

  1. LELKIERŐT! Nem égsz be, nem izzad többé a tenyered, ha rád kerül a sor.
  2. MAGABIZTOSSÁGOT! Frappánsan, közérthetően be tudod magad mutatni, képviseled magad.
  3. FIGYELMET! Hát ezt akarjuk, mindannyian, nem?

Tutti megjegyeznek!

„Csináld, amit szeretsz, tanulj és boldogulj!”

Szeretettel:

Jakab Gyöngyi

 

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!