Kedves Öntudatos Társam!

Gondoltam ám Rád, amikor azt a rengeteg jó kívánságot kaptam, s csak hagytam hogy hassanak rám. Aztán elgondolkodtam, hogy én milyen új évet kívánok Neked, amiről azt gondolom, hogy  óriási lépés a személyiségfejlődésben, amit magamnak is kívánnék. Lásd:

Bőséget kívánok: önmegismerésben, önfejlesztésben, képességekben, anyagiakban!

Ha vágyunk a kiegyensúlyozottságra, a harmóniára, a nekem ideális énképre, akkor olyan képességeket kívánok mindanyiunknak, mint:

  1. örömátélő képesség: tudd jól érezni magad, ismerd fel, mikor van ez, és tudatosíts, hogy máskor is előhúzhasd a tarsolyodból, ha szükséged lesz rá. Élvezd az élet által nyújtott lehetőségeket: az evést, a munkát, a pihenést, a szeretetet, a kultúrát.
  2. alkotó (teremtő) képességet: hogy a Te tehetségednek, képességeidnek megfelelően teljesíts, produkálj, alkoss magadban, kapcsolataidban, hivatásodban. Találd meg az életfeladatodat, azt csináld, amit szeretsz!
  3. szociális képességet: amellyel jobban tudod „kezelni” a környezetedet. Te se zavarj mások életébe, de Téged se zavarjanak. „Élni és élni hagyni!”

Sok ez vagy kevés?

Mindenesetre kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy így, ennek a birtokában élünk, ez mind a mi gazdagságunk. De jó lehet így élni, s ha szeretnénk is, ez elindíthat minket különböző útkereső kalandokra a világban és saját magunkban. Talán az utóbbi a veszélyesebb dzsungel.

Emlékezz csak a népmesék királyfija-(miért is nem leánya?)elindul, hogy1137966_fire_dragon_4 megküzdjön a hétfejű sárkánnyal, átvergődjön az üveghegyen, leküzdjön egy csomó eléje kerülő akadályt, és végül megtalálja a saját boldogságát.

Régen, az ilyen nagy belső erőfeszítést követelő utak végigjárására olyan emberek vállalkoztak, akik valamilyen alapvető szellemi elkötelezettségben éltek, vallási, megszállottsági vagy fanatizmustól sem mentes közösségekben.

Hogy a ma emberét mi hajtja az önmegismerése felé?

Én elsőnek a kíváncsiságot említeném, a megismerés örök szomjúságát. Emlékszem, amikor gyerekkoromban szétszedtem a (gumi, vagy műanyag) egyetlen, Tündi babámat, hogy lássam folyik-e benne vér… S a megismerésre irányuló vágy, egy idő után már, nemcsak a külvilágra irányul, hanem az ember belső világára is.

100350_story_1Ki vagyok én?

Hasonló horderejű tényező szerintem az ember alapvető, lázadó elégedetlensége. Gondoljunk csak arra a változtatni akarásunkra, ha soványnak, kövérnek, szeplősnek, egyenes hajúnak, netán képzetlennek, eszköztelennek, boldogtalannak véljük magunkat.

Vagyis törekszünk az önmagunkkal és a világgal való harmóniára. Vágyakozunk egy jobb, szebb világ felé, egy jobb, szebb munkahely, egy jobb, szebb párkapcsolat, egy jobb, szebb önmagunk felé…

S most jogos gyanakvással kérdezhetnéd, hogy oké:

  • – beláttam, hogy elindulok az önmegismerésem útján, de mi az első lépés,
  • – vagy, ha már megtettem az elsőt, mi a következő,
  • – s egyáltalán hol és hogyan tanulhatók meg az önmegismerés gyakorlatai?
  • – vannak-e ilyen gyakorlatok?
  • –  vagy még többet olvassak, netán gondolkodjak, hogy aztán a magam zűrzavarába még jobban belegabalyodjak, s még ennyire se legyek  kiegyensúlyozott, mint most…

Többféle út vezet a hegyre, én egyet mutatok.

1120376_magic__3Ismerhetsz már annyira, kedves Olvasóm, hogy nemcsak az elméletből merítkezem, hanem igenis fontos számomra a megtapasztalás, és a hitelesség, vagyis én is olyan emberektől szeretek és akarok tanulni, akik nemcsak tudnak, hanem élnek is !!! Érted, ugye?

(Lehet nekem az neves pszichológus, vagy tanácsadó párkapcsolati témában pl. ha Ő maga vergődik, rossz kapcsolatban él, vagy egyedül kínlódik, és másra sem vár, mint egy jó társra. Nyilván te is tudsz ilyen példát a környezetedből.)

Jó hír, hogy tanulható!

Vannak gyakorlati módszerek is a tarsolyomban, élő tréningek keretében is, de ha csak pusztán velem tartasz az új esztendőben is, akkor hétről-hétre teszel az  önmegismerésedért.

Blog bejegyzéseket önismereti témában abban az esetben kapsz rendszeresen tőlem, ha FELIRATKOZOL A HÍRLEVÉLRE. A jobb oldalon található kis mezőkbe írod bele a teljes neved, a keresztneved, és az email-címed. A pipacsok feletti menüsorban is találsz, “hírlevél” gombot, sőt a blogok alatt is rákattinthatsz, ill. a naptár alatt.

Előbb-utóbb automatizálni kell a rendszert, s ha Te is kíváncsi vagy a témákra, ill. érdekel az önismeret, csak azokhoz jut el, akiknek a neve regisztrálva van az én listámban. Megérted, ugye, miért kérem ezt a szívességet Tőled.

901793_cauldron_2Erőteljes lépéseket az önmagad felfedezéséért, Neked is több SPIRITUSZT,

bőséges, tudatos,  és egészséges Új Esztendőt kívánok, bizalommal!

Gyöngy

www.notudat.hu

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!