„Sokan mondják azt, hogy igen, sok minden érdekel, magamat kivéve.

Dolgoznék az életemen, de nem magamon.

Beszéljünk másról, én nem vagyok fontos…”

Ismerősek ezek a mondatok?

Nagy gratula, ha még soha nem ejtetted ki őket a szádon.

Akkor Te azon személyiségfejlesztők táborába tartozol, ahol igenis magával kezdi az ember a változtatást. Mert változtatni valamin mindannyian akarunk.

  • Valami mindig nem jó valahogy…
  • Valahol szorít az a bizonyos…
  • És néha már fáj is, úgy hogy akkor muszájból, de kell lépni.

Jah, hogy nem jó neked, ha tükörbe nézel? Vajon miért? Hogy várhatjuk el, hogy mások szépnek lássanak, ha mi magunk nem találjuk meg a szépséget önmagunkban?

Képzeld csak el, belebújsz a másik cipőjébe, és onnan nézed önmagadat. Ki az, aki a nap legtöbb órájában néz/lát téged? A gyereked, a kollegád, a társad?

Mi nem járunk csadorban, hála Isten, tehát közszemlén van az arcunk. Mit lát a másik? Jó a kisugárzásod? Eleget mosolyogsz? Többet fitymálsz le valamit, mint dicsérsz?

Ha foglalkozol ilyenképpen magaddal, ha figyelsz önmagadra, a száj tartásodra, a figyelmedre, a tartásodra, önmagad ura lehetsz. S akkor még nem említettük a szokást. Vajon ki az úr nálatok?

Le tudsz győzni valamit magadban, amit már nem akarsz? Rá tudod venni magadat arra is, amit a másik kedvéért kell-ene megtenned? Vagy amit tudod, hogy hasznos neked, de kicsit kényelmetlen?

Óh, ezernyi kérdés… és ezek mind-mind önmagad hálójába vezetnek vissza. Önmagaddal foglalkozni, az önmagad ismerete. Ez olyan, mint a hobbyd, minél többet foglalkozol vele, annál többet tudsz meg róla, annál ügyesebb vagy benne.

Aki nem akar foglalkozni önmagával, az valamit tusol. Valamiért önmaga elől is bujkál. Lehet találgatni, hogy mit takargat, vagy szégyell, mi fájhat esetleg… de hogy baj van ott, az egészen biztos.

Az önismeretünk a házunk alapja.

imagesMint egyik kedves tanítványom, emlegeti mindig az önismereti óráimon tanultakat, hogy a pénzünk háza a pénztárcánk…(Na, ez is megér egy posztot, hogy hol tartjuk a pénzünket? Mert a pénztárcánk is árulkodik rólunk, nem is keveset! 😉

Önismeret nélkül egy tapodtat sem.

Vagy az olyan lenne, mintha csak egy bábuval élnél, aki belép a mókuskerékbe, oszt hajts! Teszi, amit mások elvárnak, az érzéseit jól bedugja a párnája alá és robot üzemmódban hajtja végre a napi feladatokat. Jajj, ne! Ez nem Te vagy!

  • Önismerettel élni pedig, maga a biztonság. És ki ne vágyna arra, hogy biztonságban érezze magát? 
  • Önismerettel élni olyan, mintha mindig lenne egy JÓ barátod, akire számíthatsz!
  • Önismerettel élni, maga a gazdagság, mert annyi kincs van benned, amiket mind felhasználhatsz, beépíthetsz, és profitálhatsz belőle. Vagyis magadból.
  • Önmagad legjobbjává válni annyi, hogy kihoztad magadból a legjobb énedet!

És ezt csakis az önismereteddel tudod kezdeni!

Ennyi.

Ha ebben egyet tudunk érteni drága nőtársam, akkor Te is meg tudod csinálni, azt, amit meg akarsz!

Találkozzunk tovább a könyvemben! Ahol nem általános maszlagot kapsz, hanem a saját életemet vittem a vásárba, az önismereti utamat, a saját kis egomat, a szokásaimat és a sikereimet is, azért, hogy még jobban tudjalak téged buzdítani, hogy ne hagyd magad! Igenis el tudod érni, amit akarsz, csak sajnos nem tanították ezeket nekünk!

De most ITT az alkalom, csapj le rá tényleg, ha számít az ezer forint neked valamit, most előrendelésben a leges-legolcsóbb! Már csak 2 napig (okt. 16-ig!).

A te eredményességedért is!

Jakab Gyöngyi

Jakab Gyöngyi: Az önbizalom G(y) pontja

Önismereti titkos találka egy nőismereti trénerrel

Az önbizalom G pontja, az életünk egyik legérzékenyebb pontja. Ezen áll vagy bukik, hogy mit merünk megtenni, és mit nem teszünk meg. A könyv a saját életem feldolgozása, az önismereti utamon. Így belekukkanthatsz egy másik ember életébe, ami – mint az élet – hol tövisekkel teli, máskor pedig ringatózás a szabadságban és az élet tenyerén.
De olyan fogódzókat is kapsz, amiket fölhasználhatsz a saját önismereti utad, a saját életed föltérképezéséhez. Magadra ismerhetsz, hogy Te melyik csoportba tartozol és mi a Te erősséged. Inspirálódhatsz egy igazi, hús-vér nő útkeresése révén, az élet nagy titkaiból és begyűjtheted azokat az életkészségeket, amiket az iskolákban nem tanítottak.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!