Elégedett karácsonyt Neked! avagy a Nagy hármas karácsonyi szervező…

 

A karácsonyt mindenki várja. Kivéve, aki épp nem, ilyen nálunk az unokám, Lili a 7 éves kamaszodó és én, a Nagyi. KI a hibbant?

 

 

 

Barátnős chat beszélgetés:

K.P: Akkor épp jó lesz egy kis karácsonyi pihi.

Gyöngyi Jakab: nem pihi az a kari sem… hát vásárolni kell, főznöm kell, ha jót akarok enni, mindig nem lehet étterem… meg találkozgatások, azokkal esetleg, akik nem is az igaziak, az milyen fárasztó!;) de tényleg. Nem értem, mások miért várják a karit…

K.P: Én várom, pedig nekem is 1000 dolgom van, s nálunk is egy tortúra, anyáékhoz lemenni, Fiammal összehangolni, Párom lányai…

Gyöngyi Jakab: Na ez az… erről beszélek.

K.P: Mégis várom.

Gyöngyi Jakab: És közben nem azt csinálom, ami feltölt, hanem ezer más dolgot.

K P: hibbant vagyok

Gyöngyi Jakab: na erről posztolok! ;)”

 

Most ki a hibbant?

 

Tartott mindez idáig, mert mától minden megváltozott. Valami átkattant.

S mivel ez a kenyerem is, adok néhány kéretlen önismereti tippet a karácsonyhoz.

 

Hogyan tudod mégis JÓL érezni magad?

 

Ma reggel kávéfőzés közben, ismét beugrott a kisördög a nyomasztó kérdéseivel, hogy ne má’ MEGINT ajándékot KELL venni a szomszéd gyerekeinek, meg hasonlók… elvárják vagy nem? De, ha nem veszek, akkor…

És jött a KISANGYAL is a megsegítésemre, vagy a tudatosság, én már nem is tudom… a lényeg egy kattintás, és a megfelelés átváltott HÁLÁRA. A hála szó mindent átszínezett.

  • Mert tényleg olyan kis kedves egész évben a szomszédasszonyom, miért ne lephetném meg Őt egy aprócska ajándékkal, ha már Őrá gondolok szívesen…
  • Vagy a barátnőm, aki szintén sokat segít nekem, jó, hogy van, szeretem, de nem szeretnék a férjének vagy kötelezően a Lurkóinak ajándékokat vadászni. Így megbeszéltem vele, hogy én csak neki szeretnék valami jelképest, ezt ne vegye zokon.

 

Hát ilyen kis, tudatos stiklikkel kezd jónak tűnni ez az egész ceremónia… 😉

Miért? Mert az irányítás nálam van, és ez fontos nekem.

Te is azt szereted, ha ráhatásod van a téged érintő dolgokra?

Jelszó: HÁLA! Próbáld ki Te is, színezd át a dolgaidat, ne felejtsd a jelszót! Kinek, miért tudsz hálás lenni? Ha ezt tudatosítod, máris jobban érzed magad, mert gazdagabbá válsz, jó érzésekkel töltődsz. Próbáld csak ki.

 

3 lényegi szempont, hogy mire figyelj, ha elégedett akarsz lenni.

A részletekből pedig válogass, mi a számodra fontos…

A tippek rövidek, de annál hasznosabbak!

 

KAPCSOLATAID

Itt van a Szeretetnyelv c. kis írás, teszttel együtt, aki fontos és melletted van, egyik rá hangolódós estén ki is tölthetitek. Egyébként is segít abban, hogy sokkal szeretettelibbek legyenek a kapcsolataid. Hogy Te legyél a család kedveskéje, megértője és még jól is érezd magad a bőrödben. Mert adni jó.

Ajándékba adom, töltsd le az alábbi linkről:

http://notudat.hu/ajandekok/szeretetnyelv.pdf

 

SZERVEZÉS

Lista mindenről, a névsor, hogy kikkel – kiknek. Hol találkozol, kivel? Mit és hol vásárolsz? Mit esztek, mik az ajándékok, mi szükséges még a karácsonyhoz? Stb-stb.

Karácsonyi tevékenység lista a Nőtudattól. Töltsd le ingyen itt: http://www.notudat.hu/ajandekok/karacsfl.pdf 

És ha karácsonyi ajándékot keresel egy szeretett nő rokonodnak barátodnak, szívesen ajánljuk a Lélekerő Kártyácskánkat, amit erre a linkre kattintva tudsz megnézni: http://www.notudat.hu/lelekero-kartyak

 

ÖNISMERETI KALANDOZÁS

A Nőtudat Facebook oldalán, gyere naponta, és készülj velünk, töltődj! Karácsonyi ötletekkel, tartalmakkal várunk minden nap. Napi 1 percet megérsz magadnak, ugye?

Itt vagyunk: https://www.facebook.com/notudat

 

Ha pedig jól esne egy kis Lélekmelengetés ezekben a fagyos napokban, Neked is, még rendelhetsz  a LélekErő kártyácskákból, ma postázzuk, holnapra nálad van:  http://www.notudat.hu/lelekero-kartyak

Szeretettel, hogy menedzseld JÓL önmagadat, karácsonyra:

 Gyöngyi

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!