Zsófi és az önbizalomhiány

Zsófi reggel nagyot nyújtózik, lekopott körmű lábfejei kikandikálnak a takaró alól, de ahogy ezt meglátja, rögtön bevillan neki, micsoda „igénytelen nő”, még erre sem figyel… Nem törődik magával, nem szentel figyelmet magára, nem szereti magát, ez már tuti. A görcs már ott a gyomrában, rohanni kell, hogy azokhoz a hülye kollégákhoz beérjen időben. Csöppet sem szereti őket, pedig szerethetné is, de hát ki sem állhatja a nagy aktákat egész nap pörgetni, és sosem találja meg azt, amit éppen kéne. A közvetlen mellette ülő kollégájától pedig egyenesen elvárja, hogy segítsen neki, amikor ő lázasan forgatja már többedszer a vastag aktát. S ha az éppen hosszabban telefonál, mint ahogyan azt Zsófi gondolná, hát megjegyzéseket is oda - odavet neki, igaz csak a fogai között, de néha betalál. És a másik persze letolja, hogy ne követelőzzön már. Nem csoda, hogy elégedetlen saját magával, hiszen, semmi látványost nem végez, sőt, amit kéne, azt sem időre. Ha mások megkérik egy kis szívességre, naná, hogy kapásból elutasítja, hiszen még a saját dolgával sem végzett. Jó, vannak problémái otthon is az anyukájával, és hát ez a pártalanság, magányosság is az agyára megy már. De az anyja is jobban tenné, ha már végre elismerné, hogy Ő felnőtt és azt csinál, amit akar. Igen, vannak hétvégén jobb programjai is, mint hazarohanni az állandó húslevesre. És hol ismerkedjen, ha nincs ideje a hülye melók miatt, meg különben is az összes jó pasi már foglalt. Bár tudja, hogy a vádaskodás nem megoldás, de egyelőre nem látja a fát az erdőben. Csak az esti nasira tud gondolni, ami alatt megvigasztalódik, egy romantikus, elvarázslós film, két zacskó chips, egy édes és egy sós. Neki ennyi a függőség, de persze tudja, hogy nem egészséges. A visszahúzódása már félelmetes, de a csigaház megvédi, és itthon legalább nem kell viselkednie. A filmekben meg mindenki annyira tökéletesen jól néz ki, hogy ő magát azokkal összehasonlítva tényleg bebújhat a szőnyeg alá. Szóval, amíg nem néz ki legalább ennyire tökéletesen, addig hiábavalónak is tartaná a párkapcsolat keresést. És persze, akikkel találkozik, azok közel sem tökéletesek. Mindenkinek könnyebb, gondolja ezt sokszor. Amúgy meg, ha ő csak egy aktakukac, még a liftbe sem akar beszállni a fölötte lakó biznisz pasival, főleg, hogy kiderült, annak van egy gyereke. Ítélkezik, de azért ezt a szüleinek sem tetszene… Na, jobb is távol maradni, csak semmi érzelgősség. A férfi kislánya miatt meg bűntudata van, mert a francba kívánja el, amikor látja, hogy édes kettesben sétál az apjával. Egyszer az anyját is láthatta az ablakból, amint átadta a pasinak a gyereket. Nahát, az a nő hogy nézett ki, nagy mellek, a legdivatosabb cuccok és persze biztosan a fodrásztól szabadult. Ehhez képest Ő hogy néz ki? Össze sem lehet hasonlítani a másikkal! Igaz, a múlt héten, a munkavacsorán jobb volt a sérója, mint az információs csajnak, mert a szőke melír nagyot dobott rajta, de versenyre azért nem kelne vele, mert belül meg tök bizonytalan, úgy általában.

Zsófi történetében az önbizalomhiányról meséltem nektek. Van olyan tulajdonság, amiben magadra ismersz? De szedjük is sorba milyen jellemzői vannak egy önbizalom hiányos nőnek!

Az önbizalomhiány 20 jele:

ÖNISMERETI FELADAT: Számold meg, hogy hány tulajdonság jellemző rád ezek közül!

 • nem szereti magát
 • nem szeret másokat
 • félelmei vannak
 • követelőző
 • elégedetlen
 • visszautasító
 • másokat okol a személyes problémáiért
 • visszahúzódó
 • gyakran kezdeményez veszekedést
 • függőségekbe menekül
 • tökéletességre törekszik
 • nincs hite
 • nincs ereje cselekedni
 • ítélkezik
 • kritizál
 • bűntudata van
 • elnyomja az érzelmeit
 • másokhoz hasonlítja magát, verseng másokkal
 • hazudozik
 • nem tud megbocsájtani

Hány jelet találtál igaznak saját magadra ezek közül? Ha felismertél néhányat és szeretnél rajta változtatni, akkor már megtetted az első lépést, jó helyen vagy!

 

Hogyan tovább? Mivel tud segíteni neked a Nőtudat?

1# Az AJÁNDÉK KÖNYVEKBEN önismereti feladatokat, önbizalom növelő gyakorlatokat, életmódváltó tippeket találsz, és a 10 önbizalom növelő leckét is megkapod INGYEN, ha regisztrálsz a hírlevélre.

2# A Ki vagyok én? című önismereti online tréning segítségével feltérképezheted a saját belső képességeidet, tippeket kapsz arra, hogyan használd az erődet, és motivációt azért, hogy el tudj indulni a változás útján. Tartalma: felmérő önismereti teszt, munkafüzet a változtatáshoz, inspiráló hanganyag, összefoglaló powerpoint a vizuális tanuláshoz, és 33 hétköznapi gyakorlat.

3# Jakab Gyöngyi: Az önbizalom Gy pontja című könyv arról szól, hogyan járta be Gyöngyi az önismereti útját. Honnan merített erőt egy válás után egyedül, munka nélkül, pénz nélkül (sőt adóssággal), lakás nélkül, család nélkül ahhoz, hogy újrakezdje az életét. Hogyan erősítette meg az önbizalmát, és tanult új szakmát, majd hogyan kezdett új vállalkozást, és hogyan írta meg az első könyvét.

Jakab Gyöngyi: Az önbizalom G(y) pontja

Nem csak egy élettörténetet arról, hogyan állt talpra és kezdett új életet egy nő a padlóról.

Nem csak egy pszichológiai könyv az önbizalomról, amiben önbizalom növelő gyakorlatok vannak, amit te is elvégezhetsz.

Hanem a kettő egyben!

Olvass bele a könyvbe!

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!