A csupasz bizalomról

titkos kérdésekRengeteget hallani, olvasni az önbizalomról. Ugyanakkor belegondoltál-e abba már, hogy a bizalmat adni is kell(ene), kapni is kell(ene), és egyáltalán milyen érzékeny dolog ez a bizalom kérdése, hogy mekkorát lehet vele “bukni”.

Ha arról van szó, hogy mondjuk a Párom szándékában feltétlen megbízom, tudom, hogy jó ember, jóakaratú, mégis éppen rossznak ítélem (ÉN) meg, amit velem tesz, könnyebben meg tudok bocsátani, hamarabb elpárolog a mérgem.

Ha bízom a barátomban, az ő ígéretében, és ehhez is vagyok szokva, mert mindig be tartja a szavát, akkor a kapcsolatom erősségében is bízom. Ha véletlenül előfordul, hogy valamiért nem sikerült, akkor sincs nagy gond, nem rengeti meg a bizalmamat, belátom, hogy semmi sem működhet tökéletesen.

Ha a gyerekem képességeiben, kompetenciájában megbízom, és ezt gyakorta közlöm is vele (persze nem alap nélkül), akkor ez az Őt olyan nagyra emelheti, hogy szinte szárnyakat kaphat tőlem. Konkrétan felruházom önbizalommal, támogatom és erősítem.

És nem véletlen ismétlem meg még egyszer az alap nélküliséget, ugyanis a bizalom, ahogy említettem, sérülékeny dolog. Ha nagyon átbillen az egyik oldalra, bizony ott a vak hit fog eluralkodni, és ez nem vezet jóra. Ugyanis nem reális a kép.

Ha idegenekhez fordulunk bizalommal, többnyire először nagyvonalúak vagyunk, bízunk az emberek szándékaiban, az ígéreteikben és képességeikben. A legjobban tennénk, ha éberen figyelnénk a visszajelzést, (ami nem mindig történik meg, sajnos) A „visszakapás”, ugyanis a kölcsönös bizalom alapja lenne.

Ismétlem magam, hogy az önbizalmunk mennyi mindentől függ. Tanulható készség ugyan, de mások és a körülményeink is erősen befolyásolják, hogy éppen hogyan érzi magát a lelkünk. Önbizalomhiánytól szenvedünk, vagy már úgy dagad a keblünk, hogy átesünk a ló túloldalára?

Veled is történt már meg, hogy csak Te nyíltál meg, a másik még kérdezgetett is, ugyanakkor magáról semmit el nem mondott? Ez nem olyan, félrebillent mérleg?

Te hogy állsz ezzel a lecsupaszított bizalom kérdéssel? Adsz és kapsz?

 

Szeretettel Neked, az optimális  bizalom jegyében:

 

Gyöngyi

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!