döntésMi köze a szeretetnek a döntéseidhez?

Neked is naponta döntened kell?

Kicsi dolgokban, nézzük pl. a reggeli indulást, ma mit vegyek fel.
Ha munkahelyre indulsz, egy csomó minden befolyásolhat, legkevésbé az időjárás, uram bocsá’, de az meghatározó, hogy aznap milyen emberekkel találkozol – mennyire kell (akarsz) megfelelni nekik…

Nagy dolgokban is döntened kell, maradsz-e a létező párkapcsolatodban.
Vagy már nagyon zavar valami, esetleg több apró dolog idegesít, vagy nem is vagy tudatában annak, hogy a mélyben mi mozgat Téged. Miért van benned elégedetlenség, harag, frusztráció… Csak változtatni szeretnél, de ahhoz valamilyen irányban el kell mozdulnod.
Melyik utat válaszd, és mi a biztosíték arra, hogy a helyeset választod. Egyáltalán mi a jó Neked, és mit vár el a külvilág
És ha még más szereplői is vannak a történetnek, amikor a Te döntésed esetleg mások fölött is pálcatörés, na ott mekkora felelősséggel bírsz, bevállalod- e a döntésed okozta folyamatokat. Előtte, nyilván mérlegelsz, felméred a helyzetről, mi van akkor, ha így, ha emígy, ha amúgy döntesz… Mit nyersz, mit veszítesz?

A tudatos nő eddig simán eljut általában. A varázsige szerintem, eztán hangozhat el, vagyis az, hogy a döntés nálad van – tudod mekkora erő ez? TE döntesz, az a Te szabadságod, persze sokan itt buknak el, hiszen ez óriási felelősség ugye a jövőt, a következményeket illetően.
Ilyenkor fordul elő gyakran, hogy imbolygunk, befolyásolhatók vagyunk, fortyogunk. Amíg halogatunk, nemcsak a saját, hanem mások élet idejét is húzzuk, ez nem a megoldás, és persze a legkevésbé sem érezzük jól magunkat, ez idő alatt.
Már pedig mi megoldást akarunk, nyugalmat, jóllétet.

Egy hatékony módszert ajánlok most Neked, elmondom, hogy én hogyan csinálom. Nagyon egyszerű szerintem, két dolog szükséges hozzá:

  • „a mit nyerek, mit veszítek után”, döntök
  • mellé érveket sorakoztatok fel, megtámogatom a döntésemet,
  • kitartok a döntésem mellett, ekkor már nem hagyok teret a kétségeknek!!!

Ez véleményem szerint, az egyik legjárhatóbb, a legrövidebb út, a gyors és mégis megfontolt döntéshez.
Egy valamit szándékosan kifelejtettem, hogy ez most nagybetűkkel és kiemelve demonstráljam Neked, az ÖNMAGAD SZERETETÉT!
Hogy ez miért szükséges és elengedhetetlen ehhez az akcióhoz?
Mert e nélkül nem megy, nem erre fogsz gyúrni. Mármint az önmagad megnyugtatása, az önmagad jólléte irányába.
Nézzük a másik oldalt! Ha nem szereted magad alapból, akkor nem erre fogsz fókuszálni, hanem hagyod magad a kétségek közt vergődni, akár mások által elbizonytalanítani.
Érted az összefüggést?

ÖNMAGAD SZERETETE HATÁROZZA MEG A DÖNTÉSEID IRÁNYÁT!
Egyetértesz velem? Vagy vitatkozol? Megteheted!
Itt és most arra kérlek, írd le a véleményedet, Te hogy döntesz?

A tudatos személyiséged fejlesztéséért, hogy könnyebben tudj dönteni!

Szeretettel:

Gyöngyi

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!