A Nőtudat csiripelése a Vérnyúllal

Nagy Krisztinát, alias Vérnyulat már néhány éve ismerem, ő a szakmai személyes márka Vérnyula, üzleti énmárka specialista: http://www.palyamarketing.hu/nagy-krisztina/.

Vérnyúl? Naná, hogy felkaptam a fejem erre a számomra kissé furcsa névre. Ne má’, egy ilyen szép, ráadásul szőke lány, ilyen nevet adjon magának… gondoltam akkor.
Azóta, persze másképpen…
De beszéljen inkább Ő, a Nőtudat következő riportalanya, a „Csináld, amit szeretsz – és a pénz követni fog!”c. sorozatunk vérprofija. Hogy miben? Az kiderül a válaszaiból.

Nőtudat:

1.Kriszta, minek készültél kislány korodban? Mi akartál lenni?

Vérnyúl: Leginkább ninja vagy kommandós akartam lenni. Ezekhez a legközelebb csak annyira kerültem, hogy krav maga edzésen vagy táborokban olyan srácokkal edzettem együtt akik vagy kommandósok vagy olyan különleges egységek tagjai voltak, hogy a mai napig se tudom, vajon a valódi nevükön ismerem-e őket.

Abban mindig biztos voltam, hogy különleges akarok lenni, de a terveim között egész biztos nem szerepelt, hogy kisvállalkozóknak fogok személyesmárka-építést tanítani.

2. Milyen nagy mérföldkövek voltak az életedben, amikről úgy gondolod, hogy efelé a szakma felé sodortak?

Látványos mérföldkövek nem igazán voltak, inkább csak úgy sorbaálltak a dolgok. Nem azt tudtam, hogy mit akarok csinálni, hanem azok záródtak ki egymás után, hogy mit nem. Először a reklámszakmában akartam dolgozni, de menet közben rájöttem, hogy a marketing sokkal jobban tetszik, mint hófehér, pihepuha, illatos ruhákkal mosóport reklámozni. Később kiderült, hogy a termékeknél és cégeknél sokkal jobban érdekelnek az emberek és az ő marketingjük.

3. Mennyire volt a választásod tudatos, volt-e megérzés benne?

Nem volt tudatos, alapvetően nem vállalkozóknak és nem személyes márkát kezdtem tanítani. Karrierépítőknek segítettem abban, hogy a munkaadók felé jobban tudják marketingelni magukat. Pl. hogy könnyebben szerezzenek meg egy állást vagy hogy kevesebbet kelljen küzdeniük egy előléptetésért. A piac ezt nem igazán értette, még nem volt kész erre a fajta tanácsadásra. Ezért fordultam egy fizetőképesebb közönség (a vállalkozók) felé és hozzájuk, az ő tudásukhoz, szükségleteikhez és igényeikhez alakítottam a módszereket, technikákat is. Viszont amikor erre a területre rátaláltam, már nem volt kérdés, hogy EZ AZ.

4. Mi volt a legnagyobb sárkány, amivel meg kellett küzdened?

Több sárkány is van, ezekkel a mai napig is küzdök, de most már legalább nem egyedül. Ilyen sárkányok a meglévő és potenciális ügyfelek nagymamája, anyósa, kollégái, szakmatársai, akiktől általában ezeket hallják a márkaépítők:
– Jó bornak nem kell cégér!
– Az öndicséret büdös!
– Keress magadnak inkább egy rendes munkát!
A vállalkozóknak sokszor még ez van a fejében, amikor először találkoznak velem. El kell telnie egy kis időnek, mire sikerül a gondolkozásukat a saját élményeik alapján megváltoztatni a személyesmárka-építésről. Amint megjönnek az első apró eredmények, rögtön elkezdik élvezni és még több tudást akarnak. A most kiadott könyvem (Nevek Harca) is elsősorban “kezdő” személyesmárka-építőknek szól, de a régi ügyfeleimtől is sok pozitív visszajelzést kapok róla. Rengeteg gyorsan és egyszerűen alkalmazható ötlet van benne, amelyek kapcsán hamar kiderül, hogy ez a dolog nem agysebészet és bárki tudja csinálni, ha tudatosan odafigyel a mindennapi működésére.

5. Van-e példaképed, és ha igen, ki és miért?

Nem hiszek a példaképekben. Nincs olyan személy, akiről azt mondanám, hogy Wow! Én is olyan akarok lenni, mint ő! Persze sok ember van, akire felnézek vagy tisztelem ez vagy amaz tulajdonsága, értékei vagy eredményei miatt.
Magam viszont olyan akarok lenni, mint amilyen én vagyok. Ettől leszek hiteles.

6. Ha egy egytől tízig skálán kéne bejelölnöd az önbizalom hányadosodat, hol lenne az? Mennyiben változott ez, mondjuk az elmúlt 1 évben?

Ha a 10 azt jelenti, hogy egészséges önértékeléssel rendelkezem, és ismerem önmagamat az erősségeimmel és gyengeségeimmel együtt… Hogy tudom magamról, hogy milyen helyzetben várhatóan hogyan fogok reagálni… Hogy hiszek-e abban, hogy bármilyen helyzetben helyt tudok állni… Hogy képes vagyok-e ugyanolyan magabiztosan nemet, ahogy igent mondani valamire, akkor 10.
A 10 számomra nem beképzeltséget jelent, hanem azt, hogy maximálisan bízom önmagamban és a helyzetek pozitív végkifejletében.

7. Mi alapján építed a vállalkozásodat? Van-e valamilyen sablon, minta, amit követsz?

Lázadó szellem vagyok, a minták, sablonok, útjelző neonfények nekem azt mutatják, hogy hogyan ne csináljam, merre ne menjek. Igyekszem egy csomót tanulni és tapasztalni, majd ezekből a saját megoldásaimat kidolgozni. Nagyon fontos számomra az egyéni teljesítmény, ezért a “készen kapott” dolgokat nem érzem a magaménak, muszáj, hogy mindenben ott legyen az ujjlenyomatom, amit csinálok.

8. Ha lankad a lelkesedésed, vagy, ha túl kemény a dió, mihez nyúlsz segítségért, motivációért?

Nem nyúlok. Ha tudom, hogy most nincs meg az a plusz, akkor hagyom az egészet és nem próbálom “erővel” motiválni magamat. Kivárom, amikor jön az érzés, hogy “Na most!”. Olyankor jóval hatékonyabb és kreatívabb vagyok, 4-5 x annyi munkát és sokkal jobb minőségben tudok megcsinálni, mintha kedvetlenül, de erővel próbálnám.

9. Ha a Vérnyúl úgy rendesen ittas lenne, és kiordítaná, ami a két füle közé szorult, mit hallanánk?

Nem iszom, úgyhogy ezt nem fogjuk megtudni.

10. Az Oroszlánok királyasszonya vagyok, varázspálca a kezemben, kérj tőlem hármat!

A sültgalambokat nem nekem találták ki. Bármilyen furcsa, de szeretek magam megdolgozni az eredményeimért. Régen sokat mondogattam ezt, és a mai napig hiszek benne: “Ha valamit nagyon akarok, azt megszerzem. Ha nem, akkor nem is kellett annyira.”

Köszönettel a Nőtudat olvasói nevében.
Kívánom, hogy akik olvasnak, legalább még egy rokonuknak, barátnőjüknek, adjanak tovább, és ők is merítsenek erőt, tudást és vérprofizmust Tőled!

Jakab Gyöngyi
az újrakezdő nők kurázsi mamája

 

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!