Avagy mi van akkor, ha nem kapunk pozitív visszajelzést?

Mégis csak vaskos tény, hogy az ember lánya társas lény.

Barátnőm kertje már-már parkszerű, gondosan összeválogatott, különleges növények, nyugalmat árasztó kis csobogás, aranyhalak, diófa és kő állatok, minden, ami a szép és a szeretett (munka) hobby és szenvedélyes gyűjtögetés eredménye.

Mégis a depresszió jelei mutatkoznak rajta, emellett örömtelen, frusztrált. De lelkes, ha kérdezek, és ahogy mutatom a kertjéről készült fotókat, ahogyan az én szememmel látom az apró csodáit, újra kis izgalom költözik belé és megcsillan a régi, alábbhagyott lelkesedése.

kert 4.  kert 8.  kert 5.  

Ekkor döbbenek rá, hogy Te Anikó, más is gyönyörködik a Te kertedben? Nem igazán, hangzik a

válasz… Unoka nem jön, a férj már megszokta, a házi vásárlók elől meg egy igényes, de zárt vaskapu rejtegeti a szépségeket. Hmm…

Nincs (pozitív)visszajelzés, nincs dicséret, nincs elismerés.

S mekkora szükségünk van erre a mai, elbizonytalanodott világunkban? Nem kérdés.

kert 6. kert 3. kert 2.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

És mit érünk azzal, ha kapunk pozitív visszajelzést?

Jelentkezem a Lányomnál skypon, hogy szerencsésen landoltam, otthonról hazaértem. S rögtön a pozitív visszajelzés, mit pozitív? tripla pozitív!!!

„Anya, hogy Te mekkora energiabomba vagy! Eddig is tudtam, de így most test közelből, hát nincs kétségem afelől, hogy miért szeretnek Veled lenni és ragaszkodnak hozzád!” – az én szerény, szolid lánykám folytatta, „ha én csak a 10%-át örököltem volna!” – hallja a mellettem levő Párom is, s kommentel: „Örököltél, még többet is, csak esetleg nem tudsz róla!”…

Így röpködtek nálunk, tegnap este (is) a szeretet-labdák, volt szívolvadás, könnybe lábadt szemek, minden, ami ilyenkor jön.

És persze, mindebből én semmit nem vettem észre, mert ugyanúgy viselkedtem, mint máskor, csak mi már majd egy éve nem találkoztunk… A változás csupán annyi volt, hogy rövid otthonlétem alatt, 3 nap estéjére berekedtem, s aludtam, mint a bunda, mert éjfél fele „lejártam”…

A jó alvásról azt gondolom, hogy ha nagyon aktívan, nem túlhajszolva, „csak” szívvel-lélekkel, mindent beleadva éled a napodat, akkor igen, estére katt, lemerülsz. De jön a töltődős pihenő, s másnap reggel újra indíthatsz teli torokból!

Ha jót akarsz másnak, adj pozitív visszajelzést, semmibe nem kerül, csak egy kis figyelés a másikra! Ha pedig Te akarsz, arról is gondoskodj (kérj!), mert nem elvárható, hogy a másik tudja, mi a jó nekünk, nem mindenki Boglárka! 😉

Sokkal könnyedebben és lazábban tudunk úgy adni, mi nők, ha nekünk is van, és van miből! Ez azért nem kíván annyi melót, mint amennyit hoz a konyhára, hát gyerünk!

A pozitív visszajelzős, és szívvel-lélekkel élt mindennapjainkért!

Ja, és beszéljenek a fotók, nyár van, inkább képek, mint szöveg…!

Töltődős napokat!

Jakab Gyöngyi

  • a női lélek erősítője,
  • Motivációs tréner

Pin It on Pinterest

Share This

Keresed az álommunkádat?

 
 
Ez az ingyenes álom-munka csomag segít az elindulásban.
 
 
Váltani szeretnél? Vagy épp folytatni? Már nem akarsz mindent és minden áron elvállalni? Végre a saját életfeladatodat akarod?
 
A Hivatás-kerékkel tiszta képet kapsz. Csekkold le a 8 pontból, mid van már meg? A saját álmodból és egy vérbeli, újrakezdő nő videójából inspirálódj! 

 

Név: *
Email: *

You have Successfully Subscribed!